Nogomet

"Tek smo na pola puta"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
"Tek smo na pola puta"

Francuzima su u Dublinu trebale 72. minute kako bi smjestili loptu iza leđa domaćeg vratara. Pogodak Anelke ne samo što je donio nepovratni pad u igri Iraca već i gotovo pa kapitalnu prednost pred uzvrat na francuskom terenu...

I dok bi mnogi u istoj situaciji stavili ruku u vatru za prolaz, izbornik Francuske Raymond Domenech stišava euforiju i upozorava kako još ništa nije sigurno.

"Osjećam kako smo tek na pola puta. U igri je 180 minuta, još 90 pred nama. Irska je odigrala dobru utakmicu i nisu suparnik kojeg smijemo podcijeniti. Stoga moramo biti jako oprezni i ništa ne uzeti zdravo za gotovo. Naravno da sam mnogo zadovoljniji drugom polovicom dvoboja, u prvome je poluvremenu bilo previše visokih lopti, a to nije naša igra. Na kraju moram zaključiti kako sam zadovoljan što nismo primili pogodak što nam je i bilo najvažnije."

Mišljenje s izbornikom dijeli i reprezentativni napadač Thierry Henry koji također odbija slaviti prije uzvrata.

"Osjetili smo koliko je Irska neugodna i kvalitetna momčad koju je teško pobijediti, na kraju krajeva, u kvalifikacijskoj skupini nisu izgubili niti jedan susret. Tim je naš uspjeh ovdje veći i ugodniji. No pred nama je još toliko minuta borbe. U prvom poluvremenu nam Irci nisu dopustili da razvijemo svoju igru, i tu zaslužuju sve pohvale, no u Parizu ćemo mi određivati pravila. Uvijek možemo bolje uz želju kako će i naši navijači biti poput ovih danas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!