Nogomet

"Zabili smo Italiji, možemo i u Parizu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
"Zabili smo Italiji, možemo i u Parizu"

Odlazak u Pariz, gdje će 18. studenog još jednom zaigrati protiv Francuske, irskim reprezentativcima nosi minimalnu nadu u plasman na SP idućeg ljeta. Do 72. minute domaći su nogometaši discipliniranom igrom držali Francuze na nuli, no nakon što je Anelka uz ponešto sreće postigao pogodak na terenu je postojala tek jedna momčad...

Teško je bilo Giovanniju Trapattoniju pronaći riječi ohrabrenja svojim igračima nakon minimalnog poraza na vlastitom terenu. Prvo odlično odrađeno poluvrijeme na kraju je zasjenio jedan jedini pogodak, i to na žalost Iraca, onaj u njihovoj mreži.

"Rekao sam svojim igračima kako ješ uvijek ima nade, neka ne očajavaju. Ovo je tek prvo poluvrijeme i mi se nećemo predati tek tako, baš kao što se nismo predavali niti danas. U nogometu je sve moguće, samo jedna lopta može sve usmjeriti u drugom smjeru, pa tako i u Parizu na našu stranu."

Vezane vijesti

No bez obzira na nepredvidivost nogometa irskim će reprezentativcima trebati više od jedne lopte ukoliko žele u društvo koje putuje u Južnu Afriku. Kapetan Robbie Keane od svojih suigrača i sebe očekuje da će pronaći snage da zaborave na poraz i hladne se glave posvete idućem susretu.

"Moramo biti samouvjereni u srijedu, vjerovati u pobjedu jednako koliko je želimo. Nije upitno da ćemo dati sve od sebe i za nekoliko dana. Teška je zadaća pred nama, postići pogodak, dva, a ne primiti niti jedan, ali znali smo slaviti i protiv Italije, zašto ne bi i sada? Imali smo nekoliko prilika, iako ne izglednih kao Francuska i mi smo pokušavali stići do pogotka."

"U Francusku idemo sa željom za pogotkom, ako nećemo moći do dva dovoljan nam je i jedan, a onda u produžecima kako bude bit će. Bili smo tako blizu, pogodak koji smo primili nije čak niti polušansa, već jedno sretno odbijanje. Dok s druge strane mi nismo mogli zatrsti mrežu. Postigli smo pogodak u gostima i kod Italije koja je tada bila svjetski prvak, vjerujem da do njega možemo i u Parizu", izjavio je nakon susreta Kevin Doyle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5715.11.2009. u 16:13
    Iako Francuzi igraju loše doma mislim da se Irci nemaju čemu nadati...čestitke Francuzima na plasmanu na sp..
    domba57