Nogomet

"Irci traže nevolje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.11.2009.
"Irci traže nevolje"
Foto: EPA

Posljednji sučev zvižduk na Croke Parku nije označio i kraj svih zbivanja na prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija između Republike Irske i Francuske. Užarena atmosfera sigurno će se prenijeti i na uzvrat u Parizu...

Francuska je Dublinu došla do velikih 1:0 prije odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, no Irci se po običaju nemaju namjeru predati. Uvertira za uzvrat odigrala se odmah po završetku prve utakmice, kada je došlo do naguravanja na terenu.

"Ne znam što se točno događalo, ali takve scene nisu neuobičajena pojava", prokomentirao je zbivanja na travnjaku francuski reprezentativac Lassana Diarra, kojega je irski veznjak Keith Andrews poslije susreta optužio za neprimjerene primjedbe.

"Andrews mi je još tijekom utakmice nagazio na gležanj, ali opet ćemo se sresti u srijedu. Irci su bili frustrirani zbog poraza i traže nevolje. Međutim, ja nemam ništa protiv Iraca, ali ako oni razgovaraju s medijima, možemo i mi", nastavio je igrač Real Madrida.

Diarrin sunarodnjak Patrice Evra ipak je pokušao malo primiriti strasti: "Ne moramo dodatno podgrijavati atmosferu takvim incidentima. Uzvrat će ionako biti dovoljno napet".

"Uostalom, pobjedom u Dublinu probudili smo irski ponos, a Ircima ne treba dodatan razlog da postanu posebno motivirani", zaključio je branič Manchester Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!