Nogomet

Španjolska i Srbija ne staju

Borna Rupnik • srijeda, 18.11.2009.
Španjolska i Srbija ne staju
Foto: EPA

Osim kvalifikacijskih, u srijedu su se igrale i neke prijateljske utakmice. Najbolji su dojam ostavili Španjolci i Srbi, koji niti nakon osiguranog plasmana na Svjetsko prvenstvo ne prestaju upisivati dobre rezultate...

Španjolska je nakon Argentine u Madridu svladala i Austriju na gostovanju. Sve što je domaćin uspio napraviti bio je vodeći pogodak Jantschnera iz sedme minute, a potom je igrala samo selekcija europskog prvaka. Prvo su Fabregas i Villa preokrenuli rezultat, a tada je i Pehlivan ostavio Austrijance s igračem manje.

Villa je svoj drugi gol zabio na isteku prvog poluvremena, da bi Guiza u 56. minuti povisio na 4:1. Samo minutu kasnije precizan je i Xavi za konačnih 5:1.

Srbija je minimalno slavlje u Sjevernoj Irskoj reprizirala protiv izabrane vrste Južne Koreje. Jedini pogodak na susretu postigao je Žigić u uvodnoj fazi susreta, a Antićevi su reprezentativci tako zadržali pozitivnu atmosferu koja ih je krasila u kvalifikacijama.

Njemačka je u susretu koji je obilježilo sjećanje na tragično preminulog vratara Enkea odigrala 2:2 s Obalom Bjelokosti. Podolski je u 11. minuti realizirao kazneni udarac, no Eboue i Doumbia u drugom poluvremenu pogađaju za prednost gostiju. U samoj završnici Podolski je ipak spasio Elf od poraza.

Italija je nakon "nule" s Nizozemcima svladala Švedsku još jednim omiljenim talijanskim rezultatom. Za završnih 1:0 zaslužan je bio Chiellini u 28. minuti. S druge strane, Nizozemci su i drugu utakmicu zaredom odigrali bez pogodaka. Praznu je mrežu sačuvao Paragvaj.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti i dansku pobjedu (3:1) nad reprezentacijom SAD-a, slavlje Crne Gore nad Bjelorusijom (1:0) te neočekivani poraz Češke u Azerbejdžanu (2:0). Iran i Makedonija su remizirali (1:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!