Košarka

Josip Vranković novi hrvatski izbornik

Goran Markuš • srijeda, 25.11.2009.
Josip Vranković novi hrvatski izbornik
Foto: Nikola Movrić

Nakon kratkog zasjedanja Upravnog odbora prihvaćen je prijedlog stručnog savjeta HKS-a i odlučeno je kako će uz neke restrikcije na vruću fotelju iskusnog Jasmina Repeše sjesti bivši trener Cibone i Širokog, Joke Vranković. Odluka o novom hrvatskom izborniku objavljena je na službenim stranicama HKS-a...

Na već spomenutoj, jutarnjoj sjednici Stručnog savjeta HKS-a pojavilo se šest od ukupno devet članova. Naime, zbog klupskih obaveza na sastanak nije mogao doći Neven Spahija dok je donedavni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Jasmin Repeša, još uvijek na pregovorima za klupu talijanske reprezentacije. Prema prvim saznanjima svojom odlukom sjednici nije prisustvovao niti Dražen Anzulović.

Nakon kratkog, argumentiranog razgovora prisutni su ipak glasovali, a veliku većinu glasova, čak pet od šest, pokupio je neiskusni, no na prvi pogled izuzetno talentirani Joke Vranković. Za razliku od Vlade Vanjaka, Borisa Jakimenka, Željka Pavličevića, Bojana Matkovića i Ante Tomasa Ivan Sunara odlučio je svoj glas dati Draženu Anzuloviću.

Iako nije član dotičnog Stručnog savjeta svakako vrijedi spomenuti kako je Vranković već u startu imao podršku i samog predsjednika HKS-a, Danka Radića stoga vjerojatno nitko nije ostao šokiran kad je prijedlog novog izbornika i konačno prihvaćen od strane Upravnog odbora HKS-a koji se ipak odlučio unijeti i neke nove restrikcije.

Naime, za mentora mladom je Vrankoviću postavljen bivši hrvatski izbornik i aktualni trener španjolske Valencije, Neven Spahija. Međutim, donijeta je još jedna potencijalno kontroverzna odluka prema kojoj u bliskoj budućnosti izbor igrača za hrvatsku reprezentaciju neće više biti isključivo izbornikovo pravo već će pravo glasa imati i svi članovi Stručnog savjeta.

Uzmemo li u obzir kako se spomenuti odbor sastoji od nekoliko velikih trenerskih imena prilično je logično zapitati se kakve će to točno ovlasti Vranković uopće dobiti te tko će to zapravo u bliskoj budućnosti voditi hrvatsku reprezentativnu selekciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2009. u 11:10
    kakav će autorittet imati kod starijih igrača,propast hrvatske košarke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2009. u 01:36
    jablan i radic vode repku i nasu kosarku...ovo je dosad bilo sramotno, danas su sluzbeno pale maske i postalo je besramno...sta ce mu mentor spajki sms-om davat upute kako da vodi tekmu? tragikomedija
    Obrisan korisnik
  • Gomez6925.11.2009. u 23:15
    znaci oni su izabrali nekog "fiktivnog" izbornika, oni bu mu dodjelili mentora i igrače, a kaj bu on? nis tu ne kuzim, to neka nova pravila?
    Gomez69
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 21:12
    Moj izbor je Perasović, ali draži mi je Vranković od Anzulovića. Mislim da to ne bi bilo loše u normalnim okolnostima, ali ako je ovo što piše točno onda je to cirkus. Na Vrankovićevom mjestu ja bih odbio takve tripl kombinacije, kao što je svojevremeno Goran Ivanišević odbio preuzeti Davis cup... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 20:28
    zar nije Zula bio logičan kandidat za preuzimanje reprezentacije? al ajde, treba i Vrankoviću dati priliku.
    Obrisan korisnik