Nogomet

Tercet ostao u igri

Antonija Pavlić • srijeda, 25.11.2009.
Tercet ostao u igri
Foto: EPA

Putnici u osminu finala Lige prvaka u skupini C bit će poznati tek nakon posljednjih 180 minuta. Remijem na San Siru u igri za prolaz ostali su i Marseille i Milan, a na vrhu ljestvice osminu finala očekuje i Real Madrid. U posljednjem kolu Madriđani će najmanje bod tražiti protiv Francuza, dok će Milan snage odmjeriti s Zürichom...

Milan - Olympique Marseille 1:1
(Borriello 10'; Lucho 26')

Milan i Olympique Marseille odigrali su na San Siru odličnu utakmicu petog kola Lige prvaka, te zasluženim remijem odluku o putniku (putnicima) u osminu finala Ligu prvaka prolongirali za posljednje, šesto kolo. Sijaset prilika za pobjedu imale su obje ekipe, no neriješen ishod na kraju je ipak i najpošteniji.

Već u 6. minuti vidjeli smo prvu pravu priliku. Andrea Pirlo odličnom dugom loptom proigrao je na lijevoj strani Zambrottu, no vratar Olympiquea Mandana sjajnom intervencijom uspio je svoju mrežu sačuvati netaknutom.

Četiri minute kasnije Rossoneri su ipak poveli; Marseille je izgubio loptu na polovici terena i tako Patu pružio sjajnu mogućnost da povede brzu kontru. Mladi Brazilac primijetio je na desnoj strani nadolazećeg Marca Borriella, koji je u kaznenom prostoru izazvao vrtoglavicu Gabrielu Heinzeu, te smireno lijevom nogom poentirao za vodstvo talijanske momčadi.

No, prednošću se Milan mogao pohvaliti tek šest minuta; Mamadou Niang je prošao kao pokraj duha pored Massima Odda po lijevoj strani i ubacio jednu neugodnu loptu u šesnaesterac; Dida se odlučio na izlazak, no loptu uspio odbiti samo do Lucha Gonzáleza, kojemu nije bilo preteško pogoditi praznu mrežu.

Stopostotnu prigodu ponovno je Milan imao u 25. minuti. Sjajno je u šesnaestercu jedan dugi ubačaj prihvatio Borriello i krenuo sam prema Mandanu, no Diawara ga je s leđa nekako uspio spetljati i u suradnji s vratarem otkloniti opasnost.

U 65. minuti mogao je Bordeaux i povesti, no Brandao je s manje od pet metara promašio prazan gol, točnije pogodio je vratnicu. Munjevitu kontru odigrali su Francuzi; Cissé je iz sredine proigrao neuhvatljivog Nianga, no na njegovu sjajnu prizemnu loptu Brandao nije uspio pravilno postaviti nogu.

Posljednju pravu priliku vidjeli smo u 83. minuti. Ovoga puta akcija se zbivala na polovici Marseilla, a tragičar u dresu Rossonera ponovno je bio Boriello. Ovoga puta sjajnom loptom u šesnaestercu ga je uposlio Ronaldinho, no talijanski napadač glavom je iz sjajne situacije gađao pored vratnice.

Netom kasnije slična situacija odvila se i na drugoj strani, a glavom je pored desne vratnice gađao Diawara.

Real Madrid - Zürich 1:0
(Higuaín 21')

Najboljem napadu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka trebalo je nešto više od 20 minuta da načme mrežu najslabije obrane elitnog eurupskog klupskog natjecanja.

U 21. minuti Kaka je fantastično u sredini kaznenog prostora poslužio Gonzala Higuaína, a 21-godišnji argentinski napadač loptu je smireno provukao pored Johnnyja Leonija. Bilo je to ujedno i vjerojatno jedino vrijedno spomena u 90 odigranih minuta u Madridu.

U 70. minuti u igru je po prvi puta nakon poduže stanke ušao i Cristiano Ronaldo i odmah pokazao dodir koji je Realu toliko nedostajao u ovih nekoliko tjedana. Pogodak ipak nije uspio postići, no prema viđenome je veoma izvjesno kako bi Madriđani s Portugalcem u sastavu trebali doživjeti uzlet u igri.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Real Madrid1:0Zürich
Milan1:1Marseille
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!