Nogomet

Beşiktaş slavio na Old Traffordu

Marin Vuković • srijeda, 25.11.2009.
Beşiktaş slavio na Old Traffordu
Foto: EPA

Turski Beşiktaş iskoristio je kalkulacije Alexa Fergusona i na Old Traffordu upisao pobjedu protiv već sigurnog Manchester Uniteda, prekinuvši niz koji traje od 2001. godine. CSKA je pred svojim navijačima svladao Wolfsburg i do posljednjeg kola ostao u igri za plasman u osminu finala.

Manchester United - Beşiktaş 0:1
(Tello 20')

Manchester United već je u prošlom kolu osigurao nastup među 16 najboljih momčadi Europe, pa je posve očekivano Alex Ferguson na travnjak Old Trafforda poslao izmijenjenu momčad i većini svojih zvijezda poput Ryana Giggsa, Dimitra Berbatova, Waynea Rooneyja i mnogih drugih priuštio toliko potrebni odmor.

Takva oslabljena momčad ipak nije uspjela izboriti pobjedu nad Beşiktaşem, koji zauzima posljednje mjesto na ljestvici, ali ipak pokušava dohvatiti proljeće u Europi putem Europske lige. Gosti iz Turske do velike su pobjede na Old Traffordu došli u 20. minuti pogotkom Tella, nakon udarca koji se odbio od mladog Rafaela i prevario domaćeg vratara.

To je prvi domaći poraz Manchester Uniteda u skupinama Lige prvaka od 2001. godine te prvi domaći poraz uopće od veljače 2005. godine, kada je na Old Traffordu slavio Milan.

CSKA Moskva - Wolfsburg 2:1
(Necid 58', Krasić 66'; Džeko 19')

Za razliku od Manchester Uniteda, koji je mogao odmarati najveće zvijezde, CSKA i Wolfsburg su u moskovskom ogledu igrali jednu od ključnih utakmica za plasman u osminu finala. Njemački je prvak remijem mogao osigurati plasman među 16 najboljih, no pobjedu je odnio CSKA i ostao u igri zahvaljujući odličnom nastupu Miloša Krasića.

Prvi su u Moskvi poveli gosti, u 19. minuti bosanskohercegovački je reprezentativac Edin Džeko pobjegao ofsajd zamki domaćina i prebacio Igora Akinfejeva za 1:0. U drugom poluvremenu domaćinu se isplatio pritisak i u 58. minuti preko Tomaša Necida došli su do izjednačujućeg pogotka, a samo osam minuta kasnije Krasić je sjajnu igru okrunio i sjajnim pogotkom s 25 metara.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva2:1Wolfsburg
Manchester United0:1Bešiktaš
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!