Nogomet

Chelsea siguran, Atletico najbliži Europskoj ligi

Antonija Pavlić • srijeda, 25.11.2009.
Chelsea siguran, Atletico najbliži Europskoj ligi
Foto: EPA

Minimalnom pobjedom nad Portom Chelsea je osigurao prvo mjesto u skupini D i bezbrižno će dočekati posljednji ogled protiv Apoela na Stamford Bridgeu. Ciprani će pak u tom ogledu tražiti pobjedu i gubitak bodova Atletica protiv Porta kako bi ih zamijenili na trećem mjestu i tako se plasirali u Europsku ligu...

Porto Chelsea 0:1
(Anelka 69')

Na Estádio do Dragao stadionu u Portu igrao se tek susret za prestiž i prvo mjesto u skupini D. Obje momčadi već su ranije osigurale plasman u sljedeću rundu, no prvo mjesto ponekad vam u nastavku natjecanja može donijeti svojevrsne beneficije - primjerice "lakšeg" protivnika.

Tu povlasticu na koncu su izborili Englezi u utakmici koja nije pružila previše dobre igre i vrhunskih poteza. Florent Malouda u 69. minuti iskoristio je prostor na lijevoj strani i centrirao, a između dva braniča Porta ubacio se Nicolas Anelka te glavom zakucao loptu iza Beta.

APOEL - Atletico Madrid 1:1
(Mirosavljević 5'; Simao 62')

Osim ogleda koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini na Cipru se igrao i derbi "začelja". APOEL i Atletico nadigravali su se za "utješnu" nagradu - plasman u Europsku ligu, a bliže tom cilju nakon susreta ostali su Španjolci.

Apoelu je pošlo za nogom zatresti mrežu Sergija Asenja već u 5. minuti; Nektarios Alexandrou izborio se za prostor na rubu šesnaesterca na lijevoj strani i u sredini prizemnom loptom uposlio Nenada Mirosavljevića. Srpski napadač najbolje se snašao u "sendviču" između dva braniča Atletica i loptu poslao iza španjolskog vratara.

Ipak, nada Ciprana da preko Španjolaca mogu do nastavka natjecanja u Europskoj ligi splasnula je nakon što je u 62. minuti Simao iskoristio slabu intervenciju Dionisiosa Chiotisa i zakucao loptu u praznu mrežu.

Osvojenim bodom Atletico je ostao u minimalnoj prednosti nad Apoelom, te će protiv Porta u posljednjoj utakmici sam odlučivati o svojoj sudbini. Apoel će, pak, tražiti gotovo nemoguće - bodove na Stamford Bridgeu - protiv dosad neporaženog Chelseaja.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Porto0:1Chelsea
APOEL1:1Atlético Madrid
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!