Nogomet

Olić drži Bayern na životu

Marin Vuković • srijeda, 25.11.2009.
Olić drži Bayern na životu
Foto: EPA

Pogotkom hrvatskog reprezentativca Ivice Olića Bayern je došao do teško izborene pobjede nad Maccabijem iz Haife i zadržao izglede za plasman u osminu finala, tim više što je Juventus na gostovanju u Bordeauxu upisao poraz i uoči posljednjeg kola ima samo bod prednosti ispred Bavaraca.

Bayern München - Maccabi Haifa 1:0
(Olić 62')

Bayern je uoči večerašnje utakmice trebao izboriti bolji rezultat od onoga kojeg će Juventus izboriti na gostovanju u Bordeauxu i to mu je pošlo za rukom. Bavarci su upisali minimalnu, ali super vrijednu pobjedu nad izraelskim Maccabijem i time maksimalno iskoristili poraz Stare dame u Francuskoj.

Jedini pogodak za Bayern postigao je Ivica Olić, dokazavši još jednom da ima nos za pogodak. U 62. minuti našao se na pravom mjestu nakon obrane gostujućeg vratara, natrčao na odbijenu loptu i zakucao je u nebranjeni dio mreže. Osam minuta kasnije ispraćen pljeskom napustio je travnjak minhenske Arene.

I drugi hrvatski reprezentativac bio je u početnoj momčadi Bayerna, Danijel Pranjić odigrao je 80 minuta, a tada je zamijenjen Timoščukom.

Bordeaux - Juventus 2:0
(Fernando 54', Chamakh 90'+4')

Veliku ulogu u Bayernovom uskrsnuću odigrao je i Bordeaux, koji je na svom stadionu svladao Juventus s 2:0, a ujedno prije posljednjeg kola osigurao prvo mjesto u skupini A i riješio se svih briga. Dosta tvrdo prvo poluvrijeme završeno je blagom inicijativom domaćina, ali bez pogodaka u bilo kojoj mreži. Jedinu pravu priliku imao je Marouane Chamakh, no nije uspio svladati Gianluigija Buffona.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo u 54. minuti, nakon ubacivanja Jaroslava Plašila iz slobodnog udarca najbolje se snašao Fernando i glavom skrenuo loptu u mrežu. Gosti iz Torina oživjeli su nakon vodećeg pogotka Bordeauxa, ali do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti. Umjesto toga, nakon kornera u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Chamakh je postavio konačnih 2:0.

Juventus i Bayern će u posljednjem kolu izravnim dvobojem odlučivati o drugom putniku u osminu finala.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bordeaux2:0Juventus
Bayern1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!