Zimski sportovi

"Uvijek želimo ovako igrati"

Borna Rupnik • petak, 27.11.2009.
"Uvijek želimo ovako igrati"
Foto: Davor Sajko

Alan Letang bio je jedna od najčvršćih Medveščakovih karika u dvoboju protiv Black Wingsa iz Linza, a kapetan je posebno zadovoljan činjenicom što zajedno sa suigračima zamisli konačno provodi u djelo...

Medveščakov kapetan Alan Letang osim obrambenih je zadaća protiv Linza stigao ubilježiti jednu asistenciju, a svjestan je da ovakav rezultat (6:4) vrijedi još i više protiv vrlo jakog protivnika.

"Znali smo svi da Linz usprkos ozljedama nije lak suparnik i da će dati sve od sebe. Inače su jako dobri na gostovanjima", prisjetio se opreza koji je vladao prije utakmice.

"Dobro smo se kretali, pak je odlično kružio ledom i konačno smo počeli provoditi u djelo ono što uvijek dogovaramo. Napredak se osjetio i na posljednje dvije utakmice. Uvijek želimo ovako igrati, pogotovo kod kuće", nastavio je.

Važni čimbenici nove pobjede opet su bili i fanatična publika te raspoloženi Robert Kristan, istaknuo je Letang: "Svaki puta kada uspijemo zapaliti gledatelje dobijemo dodatnu energiju. A Kristan nas je čuvao kada je to trebalo, danas je ponovno bio sjajan".

Ovaj uspjeh najbolje bi bilo nadograditi nedjeljnom pobjedom nad Olimpijom. "Da, to će biti vrlo važan susret. Nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i tako se odvojiti od izravnog konkurenta za doigravanje", složio se Letang.

Kapetan Black Wingsa, Philipp Lukas, smatra da je Medveščak pokazao više želje. "Zagrepčani su bili gladniji pobjede. Čak smo i u prvoj trećini uglavnom bili u podređenoj ulozi. Jednostavno nije bila naša večer i nećemo sada tražiti isprike u ozljedama nego ćemo naučiti lekciju, ispraviti pogreške i okrenuti se novom susretu", izjavio je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2009. u 12:01
    :)
    Obrisan korisnik