Nogomet

Slovenci uvjerljivi, stop Aquavivi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.11.2009.
Slovenci uvjerljivi, stop Aquavivi
Foto: Davor Sajko

Novim je utakmicama pretkola nastavljeno 39. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica. Iz današnjeg programa svakako valja izdvojiti pobjede Zupčanika Habuš-Pizzerije Kaktus, Megakopa i Jurkić sporta te dvije slovenske momčadi, Pozitivne energije i ZM Amfora, ali i ispadanje Aquavive...

Megakop je predvođen nekadašnjim prvoligaškim igračima (Bisaku, Kovačević, Ivan i Igor Ilečić…) te vratarem Žankarlom Šimunićem osigurao nastup u prvome kolu pobjedom nad MNK Ploče. U utakmici s pet pogodaka poveo je Megakop preko Daniela Kovačevića u prvoj minuti, a samo dvije minute kasnije izjednačio je Primorac. No bilo je to sve od momčadi iz Ploča, do poluvremena se u strijelce upisao Mazarekić, a u nastavku ponovno Kovačević te Ivan Ilečić. U prvome kolu očekuje ih dvoboj protiv Caffe de Colombia.

Efikasnu, ali mnogo neizvjesniju utakmicu odigrali su Zupčanici Habuš-Pizzeria Kaktus i Siemens. Trima pogocima Mislava Bušića Siemens se nakon 40 minuta držao u igri za prolaz u prvo kolo, no isti je igrač bio neprecizan u izvođenju sedmeraca. Za pobjedničku je momčad dva pogotka u regularnom dijelu postigao Vjekoslav Haramina, a put do mreže pronašao je i Šahinpašić. U lutriji sedmeraca sreća je otišla na stranu preciznijih Haramine, Vulelije i Leke, dok je za Siemens poentirao Sergej Barbir. Idući im je protivnik Dikopa Vrbani.

A mnogo se pogodaka vidjelo u susretu Marcomatica iz Potpićana i Pozitivne energije iz Ljubljane. Marcomaticu za prolaz u idući krug natjecanja nisu bila dovoljna dva pogotka Marka Lukačića, gosti iz Slovenije bili su realizatorski raspoloženiji. Četirima se pogocima istaknuo Michel Žalac, a protivničkog je vratara dva puta prevario i Damjan Artner. Na putu do što boljeg plasmana ljubljansku momčad kao prva prepreka čeka Đani keramika.

U prvo je kolo prošla još jedna slovenska momčad. ZM Amfora iz Krškog svladala je dubrovački Zodiac rezultatom 3:1. Svoje su pogotke u pobjedu i prolaz dalje ugradili Panič, Slivšek te Baković u drugome dijelu, dok je počasni pogodak za Zodiac djelo Mile Leona pet minuta prije isteka vremena. Idućeg će vikenda novu pobjedu ZM Amfora tražiti protiv MNK Comunicare-Handy, momčadi složene od igrača iz Mostara i Čapljine.

Za razliku od njih sljedeći krug neće vidjeti Plantafloor-Autoškole Klindić iz Siska koje su predvodili redom igrači drugoligaške Segeste. Vodili su Siščani pogotkom Perkovića s bijele točke sve do 35. minute kada za izjednačenje pogađa Jeleč. Pobjedu Jurkić sportu iz Velike Gorice donio je Ivan Čunčić samo minutu kasnije. Boje pobjedničke momčadi osim Čunčića brani i njegov suigrač iz Lučkog, inače vratar Zagreba na posudbi, Goran Bašić.

U prvom kolu neće biti niti Aquavive, zvučne momčadi koja je posljednjih godina bilježila odlične rezultate. U susret s Đani keramikom ušli su u dosta slabijem sastavom u usporedbi s proteklim godinama. Boljim izvođenjem sedmeraca dalje je prošla Đani keramika, a u tragičara se prometnuo Drago Ignjatović. Nakon 40 minuta i 1:1 te serije od tri uspješna sedmerca, Ignjatović je u svom drugom pokušao bio neuspješan, dok se Anton Gaši s dva pogotka pokazao odličnim izborom voditelja svoje momčadi.

Rezultati, pretkolo, nedjelja 29. studeni:
Emos promet, Krapina - Agroproteinka, Sesvetski Kraljevec 3:1
Gajnice - CB Viva Vita, Zaprešić 4:3
Caffe de Colombia - Končar 3:2 (1:1)
Gril pub Grana-Prečko - CB Casper 3:4 (1:1)
Siemens - Zupčanici Habuš-Pizzeria Kaktus 4:6 (3:3)
MNK Automobil Lončar, Varaždin - Restoran Barbara, Zaprešić 1:0
Squadra - MNK Chuara, Jelsa, Hvar 5:2
Marcomatic Potpićan - Pozitivna energija, Ljubljana, Slovenija 2:6
CB Palma-Pizzeria Kike, Šibenik - Vatrogasci Hvar-Restoran Gariful, Hvar 5:0
Slane sredele-CB Roko - MNK Zračna luka Split, Kaštela 1:0
ZM Amfora, Krško, Slovenija - Zodiac, Dubrovnik 3:1
MNK Ploče - Megakop 1:4
Tehnokonstrukt - MNK Porto Tolero, Ploče 1:0
Plantafloor-Autoškole Klindić, Sisak - Jurkić sport, Velika Gorica 1:2
Đani keramika - Aquaviva 5:4 (1:1)
Patuljčeki - Go Rimac, Jajce, BiH 4:5 (3:3)
CB Dobermann - NSD MUP-MMM Agramservis 4:0
MNK Cvjetno - Noćni klub BBS-Rony Team 6:1

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!