Nogomet

Dvostruka pobjeda uz opsadno stanje

Bernard Jurišić, HINA • nedjelja, 29.11.2009.
Dvostruka pobjeda uz opsadno stanje
Foto: EPA

Dan kad se u bilo kojem sportu susreću Olympiacos i Panathinaikos je dan u kojemu je sve moguće. A kad se u istom danu sastaju nogometaši i košarkaši na stotinjak metara udaljenosti - dan je kad vlada pravo opsadno stanje...

Nedjelja je bila dan u kojemu su sve oči grčke države bile uperene u Pirej. U razmaku od nekoliko sati, na teritoriju od tek nekoliko stotina metara udaljenosti, svoje bitke bili su nogometaši i košarkaši Olympiacosa i Panathinaikosa. I kako to obično biva - domaćini su dobili oba dvoboja.

U najvećem derbiju grčkog nogometnog prvenstva Olympiacos je pred 35.000 navijača na stadionu Karaiskakis pobijedio Panathinaikos 2:0 i preuzeo vodeću poziciju na ljestvici s 30 bodova, bodom više od svog najvećeg rivala.

Vezane vijesti

Oba pogotka postigao je Konstantinos Mitroglou, prvog u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a drugog u 54. minuti. Hrvatski dvojac u redovima Panathinaikosa Mario Galinović i Ante Rukavina utakmicu je pratio s klupe za pričuve.

Početak utakmice je kasnio sat vremena jer je autobus s igračima Panathinaikosa kamenovan na putu do Pireja i bilo je pitanje hoće li se utakmica uopće igrati. Na koncu je ipak odigrana.

Tek nešto mirnije bilo je na košarkaškom derbiju u dvorani Mira i prijateljstva. Pred 15.000 navijača "crvenih" (gostujućim navijačima u atenskim derbijima nije dozvoljen dolazak) Olympiacos je slavio 87:76 i tako ostao jedina neporažena momčad u prvenstvu nakon petog kola.

Olympiacos je bio bolja momčad tijekom velikog dijela utakmice, a dvije dalekometne trice Kleize u posljednjih pet minuta pogurale su momčad Panayotisa Yannakisa do važne pobjede.

Kod "crvenih" je najbolji bio Josh Childress sa 19 poena i 10 skokova, Papaloukas je ubacio 20. Nikola Vujčić je na parketu proveo samo četiri minute i ubacio dva poena uz jedan skok. Kod "zelenih" je najefikasniji bio Nicholas s 18 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!