Europska liga - Skupina A, 5. kolo, 02.12.2009, 21:05 h
Temišvar
Temišvar 1:2 Ajax
Ajax

Suarez promašio dva penala, a Ajax slavio

Borna Rupnik • srijeda, 02.12.2009.
Suarez promašio dva penala, a Ajax slavio
Foto: EPA

Nogometaši Ajaxa osigurali su prolaz pobjedom u rumunjskom Temišvaru, u susretu koji je Timisoara završila s devetoricom, a Luis Suarez postigao jedan pogodak i promašio dva jedanaesterca...

Timisoara i Ajax u Rumunjskoj su odigrali utakmicu kakva se ne viđa svaki dan. Kući će se pjevajući vratiti gosti iz Nizozemske, koji su slavili 2:1 i tako osigurali plasman u sljedeću fazu natjecanja Europske lige.

Susret nije mogao početi bolje po domaći sastav. Već u drugoj minuti Dorin Goga pospremio je povratnu loptu iza leđa nemoćnog Maartena Stekelenburga, no na Ajaxov se odgovor nije moralo dugo čekati.

U osmoj minuti loptu je na desnoj strani Timisoarinog šesnaesterca primio kapetan Luis Suarez. Urugvajac je prošao svog braniča i vanjskom stranom kopačke poravnao na 1:1 i umirio većinu rumunjskih ambicija.

Kako je krenulo, mogao se očekivati festival pogodaka, no mreže su unatoč brojnim prilikama mirovale sve do odlaska na odmor. A drugo je poluvrijeme počelo isto kao i prvo - brzim pogotkom, no ovoga se puta zatresla mreža vratara Costela Pantilimona. Marko Pantelić rutinski je realizirao jednostavnu akciju Ajaxa.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Samo nekoliko minuta kasnije talijanski sudac Paolo Tagliavento prvi puta pokazuje na najstrožu kaznu za amsterdamske goste i pritom isključuje brazilskog braniča Edera Bonfima. Pucao je Suarez, ali Pantilimon brani.

U 65. minuti uslijedila je repriza. Ajax je dobio i drugi jedanaesterac, a na prijevremeno tuširanje morao je Pantilimon. Zamijenio ga je Portugalac Pedro Taborda, Suarez je odabrao istu stranu i opet ostao praznih ruku. Srećom po Nizozemce, stanje na terenu bilo je takvo da težih posljedica nije bilo - štoviše, Rumunje je još spašavao i okvir gola.

Ajax je prvi na ljestvici skupine A s 11 bodova, a Dinamo se mora nadati da će u posljednjem kolu svladati i Anderlecht. Timisoara ostaje na dnu sa dva remija.

Europska liga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Temišvar1:2Ajax
Anderlecht0:1Dinamo
1Anderlecht 69:4+511
2Ajax 68:6+211
3Dinamo 66:8-26
4Temišvar 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!