Košarka

Tako blizu, no ipak predaleko

Goran Markuš • nedjelja, 06.12.2009.
Tako blizu, no ipak predaleko
Foto: Martina Japundžić

Iako se činilo kako će domaća Kaštela u posljednjim minutama ipak uspjeti okrenuti rezultat košarkaši Trogira bili su spremni i sjajnom završnicom dolaze do petog ovosezonskog slavlja. Na njihovu žalost Šibenčani nisu pružili niti približan otpor onom Kaštela i Splićani su i u osmom kolu stigli do još jednog mirnog slavlja...

Iako se činilo kako će katastrofalnim nastupom u samoj završnici izgubiti već izboreno uz malo sreće Trogirani su s minimalnim poenom "viška" ipak uspjeli svladati Kaštelane i petom ovosezonskom pobjedom, trećom u nizu, penju se na odlično četvrto mjesto u A-1 ligi.

Cijelo prvo poluvrijeme gledali smo prilično čvrstu igru s obje strane i tek pred sam kraj druge četvrtine gosti se preko sjajnog Bilića (17 poena) ipak odvajaju i na zasluženi odmor odlaze sa sasvim solidnih pet poena prednosti.

Međutim, pravi krah domaćina dešava se po povratku na teren kad Trogirani sjajnom igrom u svega deset minuta ubacuju čak 31 poen i u posljednju četvrtinu ulaze s neočekivano visokih 19 poena prednosti. Ipak, domaćin se nije predao i fantastičnim nastupom u narednih sedam minuta dolaze do minimalnog zaostatka. Na njihovu žalost niti to nije bilo dovoljno i košem Joška Alujevića gosti dolaze do tijesne, no zaslužene + 1 pobjede.

Uz već spomenutog Bilića kod Trogira svakako moramo spomenuti i uvjerljivo prvo ime susreta, Tonija Bizacu koji je za 38 minuta upisao 23 poena i čak 11 skokova. S 22 poena i pet skokova domaćine je predvodio odličan Stipe Režić, a ništa lošiji posao nije odradio niti Alen Blesić (20 poena, 5 skokova).

Očekivano, niti nakon splitskog gostovanja košarkaši iz Šibenika nisu uspjeli stati na kraj svom crnom nizu koji se sad već popeo na pomalo neočekivana četiri uzastopna poraza. Kako će se stvari razvijati vidjelo se već nakon nekoliko izjednačujućih uvodnih minuta kad domaćin radi veliku seriju i bježi na visokih + 17 da bi s dva koša u posljednjim sekundama četvrtine Šibenčani stigli na tek nešto ugodnijih 24:10.

Velika prednost omogućila je Žutima mirniju igru u drugoj četvrtini što gosti koriste tek u posljednjim sekundama da bi se približili na oku ipak prilično ugodnijih devet poena zaostatka. Međutim, crveno svjetlo kod domaćina pali se tek nakon brze trice Nikole Gaurine (8 poena, 4 skoka) koja Šibenčane dovodi na mala četiri poena minusa.

Bilo je to i više nego dovoljno za Splićane da ubace u drugu brzinu i do ulaska u posljednjih deset minuta ponovno pobjegnu na sigurnih 23 poena prednosti koji im omogućavaju ležernu završnicu i sigurno slavlje s visokih 19 poena razlike.

Kod Žutih sjajnu utakmicu odradio je Mario Delaš koji je za 34 minute upisao 17 poena i sedam skokova, a ništa lošiji posao nije odradio niti odličan trojac Aljoša Šarac (14 poena, 6 skokova) - Zoran Vrkić (16 poena, 4 skoka) - Marko Batina (16 poena, 3 skoka). S 16 poena i devet skokova, očekivano, goste je predvodio Miro Bilan, a sasvim solidnih 27 minuta odigrao je i Mario Filipović (16 poena).

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Dubrava62:64Vrijednosnice Osijek
Split88:69Šibenka
Sonik Puntamika91:69Dubrovnik
Zabok91:70Slavonski Brod
Ribola Kaštela79:80Trogir
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!