Zimski sportovi

Janka potvrđuje potencijal

Antonija Pavlić • nedjelja, 06.12.2009.
Janka potvrđuje potencijal
Foto: EPA

Mladi švicarski skijaš i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Carlo Janka odličnu formu potvrdio je i u prvoj vožnji drugog veleslaloma sezone u Beaver Creeku. Na skraćenoj stazi Birds of Prey zauzeo je vodeće mjesto, pred Benjaminom Raichom i Didierom Defagom akumuliravši 25, odnosno 77 stotinki sekunde...

Švicarac Carlo Janka malo po malo postaje apsolutna zvijezda ovogodišnjeg izdanja Svjetskoga kupa. U američkom Beaver Creeku u protekla je dva dana odnio pobjede u superkombinaciji i spustu, a odlično je startao i u prvu vožnju veleslaloma na skraćenoj stazi Birds od Prey.

NATKO PUTUJE U FRANCUSKU

Druga hrvatska "skija" mladi Natko Zrnčić-Dim potvrdio je kako će nastupiti u Val d'Isereu sljedećeg tjedna, nakon što je u SAD-u obavio magnetsku rezonancu koljena desne noge. Elektromagnetske snimke pokazale su kako je došlo samo do nagnječenja vrha kosti, a ne meniskusa koljena kao što se sumnjalo. Dim će zbog toga propustiti današnju utrku u Beaver Creeku, te se ubrzo preko Geneve uputiti na predstojeće utrke u Francusku.

Vodeći skijaš u poretku Svjetskog kupa stazu je prošao u vremenu 1.15.18, što je za 25 stotinki bolje od Benjamina Raicha, 0.77 od sunarodnjaka Didiera Defaga, te 1.08 od drugoplasiranog u prvom veleslalomu u Söldenu Teda Ligetyja.

Od pete do 13. pozicije čak sedam skijaša smjestilo se u razmak od samo 29 stotinki. Kolonu predvode Romed Baumann i Davide Simoncelli na diobi petoga mjesta, pa Phillip Schoerghofer, Aksel Lund Svindal, Thomas Fanara, Gauthier de Tessieres, Hannes Reichelt, Didier Cuche, Masimilliano Blardone...

Gust raspored tu, ipak, ne staje. U malom razmaku što veći kontingent bodova lovit će i Kjetil Jansrud i Thomas Mermillod Blondin, koji zatvaraju krug 15 najboljih, te Markus Larsson, te Sandro Viletta, Jean-Baptiste Grange, Alexander Ploner, Cyprien Richard, Jeffrey Frisch... Svi su oni stiješnjeni u samo 33 stotinke sekunde.

Svjetski kup, Beaver Creek, veleslalom:
1. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) 1.15.18
2. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.25
3. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) +0.77
4. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +1.08
5. Romed Baumann (Austrija, SALOMON) +1.11
5. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +1.11
7. Phillipp Schoerghofer (Austrija, ATOMIC) +1.17
8. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +1.18
9. Thomas Fanara (Francuska, FISCHER) +1.24
10. Gauthier de Tessieres (Francuska, ROSSIGNOL) +1.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!