Košarka

Zadar bez ikakve šanse

Branimir Korać • utorak, 08.12.2009.
Zadar bez ikakve šanse
Foto: Davor Sajko

Treće kolo skupine C Eurokupa donijelo je košarkašima Zadra gostovanje u Jeruzalemu. Domaći Hapoel održao im je košarkašku lekciju i lagano stigao do visoke pobjede koja je, dojam je, mogla biti i veća da je trebalo...

Još jedna loša gostujuća predstava je iza košarkaša Zadra. Nakon beskrvne igre u Podgorici, isto su ponovili i u Jeruzalemu gdje ih je Hapoel pobijedio bez ikakvih problema s visokih 93:74. Kako se situacija razvijala, da je domaćinu trebalo plus 30, ostaje dojam da su do te prednosti lako mogli. Zadrani nisu pokazali dozu "krvi" u igri, nije bila vidljiva želja, a Hapoel je predobra ekipa da to ne bi kaznila.

Samo prva četvrtina zaslužuje prolaznu ocjenu, ostatak susreta bolje je zaboraviti, posebno drugu i treću dionicu u kojima su gosti posve nadigrani.

U prvih deset minuta Zadar se još dobro držao. Gosti su zaostajali svega četiri poena, 20:16, i to zahvaljujući isključivo Boisi i Periću koji su ubacili svih 16 poena. Ostali se "nisu pojavili".

U drugoj četvrtini je krenuo nezaustavljivi pad. Sredinom četvrtine domaćin je napravio velikih 14:1 i pobjegao na 46:28, a u posljednjim trenucima prvog poluvremena po prvi put je dostigao 20 poena prednosti povevši s 52:32 i s tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Ništa bolje nije bilo u drugih 20 minuta. Domaćin je izgledao i brži i jači i taktički pametniji te je s lakoćom kontrolirao rezultat. U posljednjoj dionici prednost je otišla i do maksimalnih plus 28, 84:56, a do kraja susreta Zadar se uspio spustiti ispod 20 poena zaostatka smanjivši na 93:74.

Nije to posebno popravilo dojam. Igra na gostovanjima i dalje je vrlo loša i bez obzira na pobjedu u Litvi, Zadar će morati poraditi na tom segmentu u nastavku sezone. Agresivnosti u obrani van dvorane Krešimira Ćosića jednostavno nema i tu je najveći problem. U Litvi se to nije osjetilo jer je protivnik bio takav, međutim protiv protivnika drugačijeg profila i kvalitete, Zadar je u velikim problemima.

U Jeruzalemu su najbolji u gostujućem sastavu bili Vladimer Boisa sa 17 poena i osam skokova i Hrvoje Perić s 13 poena. Kod Hapoela Dijon Thompson ubacio je 20 poena uz pet asistencija, Pooh Jeter dodao je 18 poena, a Leo Lyons 12 poena i deset skokova.

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hapoel Bank Yahav Jerusalem93:74Zadar
Šiauliai92:91Aris
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!