Europska liga - Skupina A, 6. kolo, 17.12.2009, 19:00 h
Ajax
Ajax 1:3 Anderlecht
Anderlecht

Motiviraniji Anderlecht neočekivano lako

Nikola Vlahović • četvrtak, 17.12.2009.
Motiviraniji Anderlecht neočekivano lako
Foto: EPA

Ajax nije uspio pomoći Dinamu i upisati pobjedu protiv Anderlechta. Gosti su brzo stigli do visokog vodstva i u nastavku susreta su izdržali te odnijeli pobjedu 3:1 koja im donosi i prolaz...

Skupina A: Anderlecht izborio prolaz

Ajax - Anderlecht 1:3
(Lukaku 13', 22', Legear 43'/ Emanuelson 77' )

U zadnjem kolu skupine A, gostima iz Belgije bio je dovoljan i jedan bod da osiguraju prolaz dalje, ali gosti se kući vraćaju s punim plijenom.

Već u četvrtoj minuti Ajax je imao lijepu priliku. Sudac je dosudio slobodni udarac kojeg je izveo Vertonghen, ali lopta se od živog zida odbija u korner. U 13. minuti uslijedio je hladan tuš kako za navijače Ajaxa tako i za navijače Dinama, Anderlecht je poveo preko mladog Lukakua.

U 22. minuti gosti su povećali svoju prednost, strijelac je ponovno bio neugodni Lukaku koji je svojim drugim golom napravio velki posao za prolaz Anderlechta. Nakon velike greške Ajaxove obrane, posebno golmana Stekelenburga, kojemu je ispala lopta gosti su došli do ogromne prednosti od tri gola. Loptu je lagano u mrežu pospremio Legear. U prvom poluvremenu igrači Ajaxa nisu bili baš zainteresirani za utakmicu, što je Anderlecht vrlo vješto iskoristio i zasluženo došao do velike prednosti.

Nakon minusa od tri gola, domaćini su u drugo poluvrijeme krenuli malo agresivnije, prvo je priliku imao De Jong, a desetak minuta nakon njega Pantelić. U 77. minuti domaćini su uspjeli postići pogodak, precizan je bio Emanuelson. Taj pogodak bio je sve što smo vidjeli od nizozemskog prvoligaša večeras. Nezainteresirani Ajax nije uspio pružiti dovoljan otpor vrlo motiviranim gostima, koji su ovom velikom pobjedom večeras izborili nastavak natjecanje u Europskoj ligi.

Europska liga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Ajax1:3Anderlecht
Dinamo1:2Temišvar
1Anderlecht 69:4+511
2Ajax 68:6+211
3Dinamo 66:8-26
4Temišvar 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!