Nogomet

Kovač: "Klasika..."

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 17.12.2009.
Kovač: "Klasika..."
Foto: Davor Sajko

Igrači Dinama nakon utakmice nisu bili posebno tužni jer bi im i pobjeda u večerašnjoj utakmici donijela isto – ispadanje iz Europe, no zato je bilo zanimljivo što su igrači rekli kako su na poluvremenu znali rezultat iz Amsterdama dok je trener Jurčić rekao suprotno…

Luis Ibanez imao je dva dobra pokušaja prema golu gostiju, no važnije je što je bio sukrivac kod vodećeg pogotka rumunjske momčadi: ”Nismo imali sreće. Teren je bio težak, no svejedno smo imali jako puno šansi, uključujući mene, ali nismo uspjeli zabiti gol.”

Zanimljivo, iako je trener Kruno Jurčić rekao suprotno - svi igrači, pa tako i Argentinac, su rekli kako su znali rezultat iz Amsterdama: ”Svi igrači su na poluvremenu znali rezultat iz Amsterdama i sigurno da nam je zbog toga bilo teško. Svejedno smo pokušali doći do pobjede, dali smo sve od sebe, ali nije išlo. “

Ibanez se, inače, s novinarima oprostio čestitavši im – Uskrs. Oprostit ćemo Argentincu, hrvatski je težak jezik, a bitna je namjera.

Kao što je on bio nevidljiv na terenu, tako su i novinari još jednom bili nevidljivi Mariju Mandžukiću. Pred mikrofone je, međutim, stao Robert Kovač, kao što to uvijek čini:

”Prvo poluvrijeme smo imali velike šanse, ali nismo zabili gol. Oni su nam tri puta puknuli po golu, zabili dva, što bi se reklo – klasika. To nam se često ponavlja, nemamo koncentracije za 90 minuta. Rekao sam i prije da se svaka greška u Europi kažnjava, to se lijepo vidjelo i ove godine.”

Iskusni stoper dodao je kako je teren bio katastrofalan za igranje, no nije htio u tome tražiti opravdanje: ”Svejedno smo imali šanse i morali smo zabiti pogodak. Moramo biti koncentriraniji u završnici jer se moraju šanse zabiti. Slično je i u sredini, gdje se moramo boriti za svaku loptu, a ne da olako dajemo loptu protivniku. ”

Ni Ni Kovač nije znao objasniti zašto Dinamo tako slabo igra u Maksimiru: ”Izgleda da smo najlošiji kod kuće. No, slično je bilo i s Anderlechtom, kada smo igrali dobro, ali smo iz dva kiksa primili dva gola.”

Ocjena polusezone u očima jednog od najiskusnijih? ”Možemo biti zadovoljni pozicijom u HNL-u, u Europi isto možemo biti zadovoljni. Dobili smo dvije utakmice u Europskoj ligi, odigrali nekoliko dobrih utakmica.”

Kovačev partner u obrani, Dejan Lovren, ponovio je da su uvjeti za igru bili vrlo loši: ” Krenuo sam sa željeznim čepovima, a završio s tenisicima za dvoranu. Ne smiju nam se događati takvi kiksevi, da dobijemo dva gola iz dva auta. To su stvari koje se velikom klubu poput Dinama ne mogu događati u europskim utakmicama.”

O svojem mogućem odlasku Lovren nije htio previše pričati: ” Tu se nema što pričati, sada je vrijeme za odmor, a onda jedva čekam pripreme za nastavak sezone.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 13:50
    @ dd29: Ne slazem se sa tvojom tezom da strani igraci nisu dobro dosli u Hrvatskoj ili da nisu trpljeni! Pojedini "navijaci" recimo, koji tamnopute igrace tretiraju kao majmune, nisu reprezentativni za cijeli nas narod! Sa druge strane se slazem s time da bi trebalo forsirat domace... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 12:53
    @ selektorZG: Ne znam jesi li gledao izravan prijenos utakmice. Na pocetku 2. poluvremena se kratko javio komentator HTV-a, koji je hvatao dojmove sa klupe Dinama. A njemu je receno da iskljucivo Jurcic i njegovi pomocnici znaju za rezultat iz Amsterdama, a igraci ne :-))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 12:09
    Dragi modri, molim Vas, nemojte se izvlacit na los teren ili na cinjenicu da ste znali rezultat iz Amsterdama! Smatram da ste profesionalci, a ozbiljan profesionalac zeli dobit svaku utakmicu. Iako su na poluvremenu postojale samo jos teoretske sanse za prolaz, ostalo je igrati za koeficijent, za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 11:36
    sumnjam ja da će se mamic & co. opametiti i da ce skuziti da,ako ne vec da misle osvojiti europsku ligu,onda bar da privuku sto vise navijaca na tribine,a to ce postoci samo s politikjom da u klubu igraju samo domaci decki!ovo je takvo podneblje koje ne trpi strance i meni nije jasno kako to njima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 01:31
    sto bi se reklo,vise srece drugi put!!
    Obrisan korisnik