Košarka

Shaq ponovno u Phoenixu

Goran Markuš • ponedjeljak, 21.12.2009.
Shaq ponovno u Phoenixu
Foto: EPA

U utorak rano ujutro po našem vremenu po prvi puta od odlaska iz Phoenixa Shaquille O'Neal dolazi u US Airways Center gdje će se Cavsi uz pomoć LeBrona Jamesa i sjajnog Williamsa pokušati iskupiti za sinoćnji neočekivani poraz kod oslabljenih Mavericksa...

Apsolutni vrhunac sutrašnje večeri povratak je Shaquillea O'Neala u US Airways Center gdje će zaigrati prvi puta od odlaska iz Phoenixa. Međutim, obožavatelji Cavsa pouzdaju se u dvojac Williams - James koji bi trebao predvoditi njihovu momčad do novog slavlja odnosno prvog domaćeg poraza Sunsa u posljednjih devet mjeseci kad su upravo momci iz Clevelanda zadnji puta porazili košarkaše Phoenixa na njihovom terenu.

Međutim, neće biti lako. Naime, direktno iz Dallasa gdje su poraženi sa sasvim solidnih sedam poena razlike od Mavericksa oslabljenih uslijed ozlijede domaće zvijezde, Dirka Nowitzkog, Cavaliersi sele u vrući Phoenix koji je nakon domaćeg slavlja sa sigurnih 26 poena razlike imao i dan odmora. "U pet od osam susreta u kojima smo poraženi zapravo smo sami sebe pobijedili i ukoliko nastavimo s radom na našoj igri sve će dobro završiti", zaključio je O'Neal. Spomenimo i kako su se ove sezone Sunsi već sukobili s Cavsima na njihovom terenu da bi se kući vratili s uvjerljivih 17 poena "manjka".

Vrlo zanimljivo bit će i u Orlandu kamo gostujući Jazzeri dolaze po treće slavlje u posljednja četiri susreta, no domaći Magic s 10-2 u Amway Areni i četiri uzastopna slavlja iza sebe ipak su očiti favoriti. Osim činjenice da su ne tako davno teško poraženi od Atlante i uoči odlaska u Orlando upitan je nastup čak četvorice njihovih igrača, sa solidnim Kyleom Korverom na čelu, velik problem gostiju iz Utahe zasigurno je i vrući dvoboj Magica i Hawksa za prevlast u Southeast diviziji.

Svakako moramo spomenuti i gostovanje Bucksa našeg Roka Leni Ukića kod sasvim solidnog domaćina, Indiana Pacersa. Obje momčadi u nedjelju (po našem vremenu) su poražene u tijesnim završnicama i već će ovu noć tražiti povratak na pobjedničke staze. Iako su Pacersi ti koji su oslabljeni za kvalitetnog Dannyja Grangera (povratak sredinom siječnja) teško je vjerovati da Milwaukee s tek dva ovosezonskog gostujuća slavlja može iznenaditi u Conseco Fieldhouseu.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!