Zimski sportovi

FIS zabrinut zbog brojnih ozljeda

HINA • petak, 25.12.2009.
FIS zabrinut zbog brojnih ozljeda
Foto: EPA

Čelnici Međunarodne skijaške federacija (FIS) iskazali su veliku zabrinutost zbog sve većeg broja teških ozljeda među skijašima i skijašicama u Svjetskom kupu...

Na posljednjem sastanku najviših dužnosnika FIS-a koji je održan u Val Gardeni najavljeno je uvođenje novih zaštitnih mjera kako bi se smanjio broj skijaških udesa. Uzroke dosadašnjih ozljeda istražuje Injury Surveillance System (ISS) zajedno sa stručnjacima sa sveučilišta u Oslu i Salzburgu.

"Postoji nekoliko ideja kako bolje zaštititi skijaše od udesa. Od promjena na skijaškoj opremi, do pripreme snijega i staza, zaštitnih ograda, te skijaških vrata. Sve ideje ćemo dobro proučiti i u praksi probati", najavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper dodavši kako je osnovana i posebna komisija koja će razmotriti sve ideje.

Prve promjene bit će vidljive već na idućoj utrci skijaša, spustu u Bormiju, gdje će zastavice na skijaškim kolcima biti izrađena od materijala koji skijašima ne može prouzročiti ozljede.

"Sve nas je zabrinuo sve veći broj ozljeda i to teških ozljeda. U kontaktu smo s brojnim znanstvenicima kako bi nam pomogli kod u traženju rješenja", dodao je direktor Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!