Košarka

Ukić ponovno u Europi?

Goran Markuš • četvrtak, 31.12.2009.
Ukić ponovno u Europi?

Čini se kako je sjedenje uz NBA parket konačno prekipjelo našem Ukiću koji bi se prema prvim informacija vrlo brzo mogao ponovno naći u Europi braneći boje turskog Fenerbahčea...

Nakon ne baš pretjerano zadovoljavajućeg debija za Raptorse naš Roko Leni Ukić svoje "bolje sutra" potražio je u Milwaukee Bucksima, no na njegovu žalost dogodilo se upravo suprotno. Naime, trener Bucksa, Scott Skiles, našeg je reprezentativca koristio u samo 13 od 29 susreta s prosjekom od tek sedam i pol minuta po utakmici.

Nakon nekog vremena, očekivano, i samom je Ukiću dojadila klupa, a sve češće ponude iz Europe izgledale su sve primamljivijima stoga uopće ne čudi informacija kako bi već u desetom euroligaškom kolu mogli i našeg Ukića ponovno vidjeti na europskim terenima.

Naime, čini se kako je bogat turski Fenerbahče već dogovorio transfer s Rokom kojeg od odlaska iz SAD-a dijeli tek dozvola Bucksa što s obzirom na njegovu minutažu i ne bi trebao biti prevelik problem. Sva nagađanja potvrdio je i trener turske momčadi, Bogdan Tanjević, kojemu je kvalitetan razigravač prijeko potreban: "Riječ je o vrhunskom razigravaču i sjajnom momku - točno onom što našoj momčadi trenutno treba."

Ukićevim povratkom na teren nedvojbeno bi profitirala i hrvatska reprezentacija s čime se slaže i novi izbornik, Joke Vranković: "Ako Roko ode u turski Fenerbahče bila bi to sjajna vijest za sve nas. Naime, Ukića vidim kao jednog od nositelja igre naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu stoga je puno bolje da igra u Feneru nego da sjedi na klupi u NBA-u."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!