Nogomet

"S BiH sam ušao u rizik"

Antonija Pavlić • petak, 01.01.2010.
"S BiH sam ušao u rizik"
Foto: Sandro Donda

Novi izbornik BiH Safet Sušić u novogodišnjem intervjuu za francuski sportski dnevnik L'Equipe otkrio je zašto je preuzeo reprezentaciju BiH, kako će voditi momčad u kvalifikacijama za EP 2012. godine, te zašto ga PSG nije želio na trenerskoj klupi...

Safet Sušić dao je francuskom sportskom dnevniku L'Equipeu novogodišnji intervju, prvi od kada je instaliran na čelnu funkciju Zmajeva. Negdašnji najperspektivniji svjetski nogometaš u razgovoru je otkrio zašto je prihvatio poziv čelnika NS BiH, kako cijeni rad svog prethodnika Ćire Blaževića, a prokomentirao je i situaciju s bivšim klubom PSG-om, na čiju bi klupu najradije želio sjesti.

"Jednom sam morao doći na klupu reprezentacije BiH. Čelnici Saveza dolaze mi već 10 godina nakon svake smjene trenera, a sada su konačno dobili i moj pristanak premda moram istaći kako sam ih gotovo i ovoga puta odbio. No, tada sam shvatio da BiH ima momčad od koje se da nešto napraviti i odlučio sam preuzeti rizik", rekao je pohvalivši za rad u proteklih godinu dana Miroslava Ćiru Blaževića.

Koga je u selekciji Zmajeva posebno zapazio? "Džeko, Ibišević, Muslimović, Pjanić, Spahić i Misimović su naprosto fantastični igrači", glasio je njegov odgovor.

Novinara L'Equipea zanimalo je i bi li u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine volio izbjeći Francusku. "Francusku? Ne vidim jednog razloga zbog kojeg bi se trebali plašiti Francuske."

Koji bi europski klub htio najradije voditi? "PSG, definitivno. Više sam se puta nudio svom bivšem klubu, za koji sam odigrao gotovo deset sezona, no nikada nisam dobio poziv, što smatram velikom štetom. U proteklih 15 godina promijenili su mnogo trenera, mislim da su i meni mogli dati priliku. Danas i dalje gledam njihove utakmice, no sada sam potpuno ravnodušan prema svemu tome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!