Nogomet

Patrik Berger završio karijeru

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.01.2010.
Patrik Berger završio karijeru
Foto: Sandro Donda

Nekadašnji češki nogometni reprezenmtativac Patrik Berger otišao je u mirovinu. Zbog velikih problema s ozljedama, Berger je odlučio završiti karijeru ranije nego je to želio...

Češki internacionalac i jedan od najboljih čeških nogometaša u posljednjih 20 godina, Patrik Berger, prekinuo je igračku karijeru. Berger se odlučio povući u mirovinu zbog brojnih problema s ozljedama.

Točku na i Bergerove karijere stavila je ozljeda kolujena koja ga je udaljila s travnjaka od početka ove sezone. Posljednju utakmicu odigrao je još početkom kolovoza kada je u dresu Sparte ozlijedio koljeno i više se nije vraćao na teren.

36-godišnji lijevonogi napadač profesionalnu karijeru započeo je u Slaviji iz Praga, a zatim je jednu sezonu nastupao u dortmundskoj Borussiji. 1996. godine preselio je u Liverpool gdje je bio sve do 2003. godine. Slijedili su angažmani u Portsmouthu, Aston Villi i Stokeu te, konačno, poveratak u Češku u redove Sparte 2008. godine.

U dresu češke reprezentacije upisao je 42 nastupa i postigao 18 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 14:34
    Mislim da je prekid karijere bio neizbježan nakon svih tih problema a ne treba zaboraviti ni to da Berger ima već poprilično godina pa svaki oporavak traje dugo i upitno je kakav će biti povratak na teren.
    ALGHAZANTH