Nogomet

"Bit će teško, no optimisti smo"

Antonija Pavlić • petak, 08.01.2010.
"Bit će teško, no optimisti smo"
Foto: EPA

Najpoznatiji meksički reprezentativac Rafael Marquez optimističan je glede šansa svoje momčadi na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, no i svjestan kako mnogo toga ovisi o premijernoj utakmici protiv domaćina - Južnoafričke Republike...

Barcelonin branič Rafael Marquez svjestan je kako će prva utakmica SP-a protiv domaćina Južnoafričke Republike Meksiku biti najteža, a mogla bi i u velikoj mjeri usmjeriti rasplet u skupini A.

"Dobro je što će cijeli svijet vidjeti našu premijernu utakmicu s Južnoafričkom Republikom", rekao je u intervjuu za meksičku radio postaju Estadio W. "Loše je što igramo protiv domaćina pred gomilom njihovih navijača i sigurno će učiniti sve da poluče povoljan rezultat. To će nam dosta otežati posao, no siguran sam da se i s time možemo nositi."

Važan faktor bit će i pritisak na arbitre. "Psihološki ćemo morati biti veoma jaki kako bismo pobijedili prtiisak. Pokušat ćemo raditi svoj posao i ne misliti na sucw."

Pored JAR-a u skupini A se nalaze još i Urugvaj i Francuska. Što može Meksiko u toj konkurenciji? Dva puta je na svjetskim smotrama došao do četvrtfinala, no nikada dalje od toga.

"Pokazali smo što možemo na nogometnim travnjacima. Sada moramo barem dostići tu razinu i pokušati napraviti nešto više. Puno puta nas je boljeg plasmana koštala psiha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov08.01.2010. u 17:10
    kaiser iz minoachana-obrambeni umjetnik...
    irilov