Tenis

Ljubičić prošao drugu prepreku

Ivor Krapac • srijeda, 20.01.2010.
Ljubičić prošao drugu prepreku
Foto: EPA

Za razliku od prvog kola, Ivan Ljubičić nije prošetao u drugom ovogodišnjem nastupu na Australian Openu, ali ono najvažnije ipak je tu. Kazahstanac Andrej Golubev bio je opasniji protivnik od 16-godišnjeg Australca Jasona Kublera, otkinuo je Ivanu jedan set, no na tome je i ostalo...

Ivan Ljubičić izborio je treće kolo Australian Opena i moguć hrvatski dvoboj s Ivom Karlovićem, koji na drugoj prepreci ide na Juliena Benneteaua. Nakon lakog startnog posla protiv Jasona Kublera, Ivan je opravdao ulogu 24. nositelja i u drugom kolu, ubilježivši 6:3, 3:6, 6:2 i 6:3 protiv Andreja Golubeva.

22-godišnji Kazahstanac, 131. na svijetu, privremeno je priprijetio hrvatskom adutu uzimanjem drugog seta, ali sve ostalo otišlo je na Ljubičićevu stranu. U sva tri dobivena seta Ivan je napravio prvi korak breakom u četvrtom gemu, za vodstvo od 3:1, a u trećem je breaknuo još jedanput, u posljednjem gemu seta.

Osim osvojenog drugog, Golubev je u preostalim setovima najbolje prilike za nešto više imao u petom gemu prvog i četvrtog, oba puta s po dvije break-lopte. No, Ljubo je ostao čvrst i u oba slučaja zadržao break prednosti do kojeg je došao prije toga.

Drugi hrvatski reket je, tako, otišao korak dalje nego lani, kada ga je u drugom kolu Australian Opena zaustavio Jo-Wilfried Tsonga. U trećem kolu je tek treći put, no do najboljeg dosega je još puno posla - prije četiri godine probio se do četvrtfinala i tamo pao u pet setova protiv Marcosa Baghdatisa.

Australian Open, tenisači, drugo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 24) - Golubev (Kazahstan) 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5720.01.2010. u 12:20
    bravo ljubo šampione , idemo dobit i iveka pa opet nakon dugo vremena u osminu finala...kako mi je drago zbog ljube
    domba57