Nogomet

"Ne smijemo ograničiti ambicije"

Borna Rupnik • srijeda, 20.01.2010.
"Ne smijemo ograničiti ambicije"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Po svemu sudeći, Darijo Srna ostat će i ove zime u ukrajinskom Šahtaru. Premda ga malo muči zdravlje, najavljuje da njegov klub kreće u borbu za sve dostupne trofeje...

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna i ovoga će proljeća nositi kapetansku vrpcu Šahtara iz Donjecka. Ukrajinci planiraju lov na domaće trofeje, kao i na naslov pobjednika Europske lige.

"Sjajno sam raspoložen, iako bi moje zdravstveno stanje moglo biti i bolje. Često imam problema s preponama na hladnom vremenu. Zasad samo trčim, ali nadam se da ću na pripremama u Turskoj početi raditi s loptom. Vjerujem da ću igrati i neke prijateljske utakmice", ispričao je Srna za Sport Express.

Šahtar se nedavno pojačao mladim Brazilcima Alexom Teixeirom i Douglasom Costom: "Sada imamo osmoricu Brazilaca, a njihov bi rad trebao donijeti pozitivne rezultate. Bez Brazilaca ne bismo osvojili Kup Uefe".

U Donjecku su isplanirali gust raspored priprema, tijekom kojih bi mogli naletjeti i na moskovski CSKA. "Igrat ćemo puno prijateljskih utakmica, a imamo još mjesec dana prije dvoboja s Fulhamom u Europskoj ligi", kaže.

Srna je svjestan da će Englezi biti tvrd orah: "Njihovo je prvenstvo u punom zamahu te su oni u prednosti jer će nama to biti prva utakmica nakon stanke. Ali najvažnije je da mi budemo zdravi, a prošle smo godine pokazali da se znamo snaći i u nezgodnim situacijama. Pripremimo li se kako treba i proučimo protivnika, proći ćemo u sljedeće kolo".

"Klub poput Šahtara ne smije na polovici sezone ograničiti svoje ambicije samo na domaće prvenstvo. Svaki nam je trofej važan i borit ćemo se u svim natjecanjima. Naravno, nema smisla isticati da je pobjeda u europskom natjecanju poseban osjećaj koji sam iskusio prošlog svibnja", zaključio je Darijo Srna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!