Tenis

Nadal prejak za Karla

Tea Lokas • nedjelja, 24.01.2010.
Nadal prejak za Karla
Foto: Branko Barić

Test u četvrtom kolu Australian Opena pokazao se preteškim za Ivu Karlovića. Naš tenisač odlično se držao u većem dijelu meča protiv Rafaela Nadala, ali ključni poeni odlično odigrani od strane Španjolca presudili su ovaj susret...

U prvi set obojica tenisača ušla su dominantno na svom servisu. Ivo Karlović imao je standardno odličan prvi servis, uz 19 winnera i sedam neobranjivih prvih udaraca. Kod Nadala je statistika prvog servisa bila nešto lošija, uz tek šest winnera, no Španjolac je u ključnom trenutku pojačao pritisak na Karlovićev servis i osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Kod servisa hrvatskog tenisača za 5:4 Nadal ga je povukao naprijed i nakon izvrsne izmjene na mreži osigurao dvije break lopte. Iskoristio je tek onu treću te izbjegao mogućnost da igra ode u trinaestu već u prvom setu.

Karlović uči iz grešaka pa odmah na prvom servisu Španjolca u drugom setu pokušava zaprijetiti. Dolazi do prve break lopte u susretu, ali Nadal dobrim servisom u tijelo spašava situaciju te poravnava na 1:1. Prijetnja se ponavlja kod Rafinog servisa za 3:3 kada Karlović dolazi do 40:40, no ponovno ne iskorištava priliku za eventualni break.

Do kulminacije dolazi pri 5:4 kad Div sa Šalate uz malu pomoć mreže u najboljem trenutku oduzima servis protivniku, što ga dovodi do izjednačenja u setovima na 1:1.

Ponešto drugačiji scenarij u trećem setu. Naime, Španjolac je već u trećem gemu seta iskoristio drugu break loptu te poveo s 3:1 održavši svoj servis. Šteta je za Karlovića u tom trenutku bila učinjena, sve što je preostalo bilo je zadržati svoj servis i ne potonuti dublje.

Ista situacija događa se Karloviću u četvrtom setu, no ulog jedne iskorištene break prilike Nadala tada je bio mnogo veći. Psihološka prednost doprinijela je mirnom završetku seta za Španjolca istim rezultatom kao u prethodna dva - 6:4.

Sljedeći protivnik Rafe Nadala bit će peti nositelj, Škot Andy Murray.

Australian Open, tenisači, 4. kolo: Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:4, 4:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2010. u 12:53
    bravo Nadal majstore auch Murray je opasan protivnik budi oprezan moj kralju
    Obrisan korisnik
  • Gomez6924.01.2010. u 09:07
    šteta, imao je prilika (malo. ali je imao.)
    Gomez69