Tenis

Željezna ruka Serene Williams

Maja Giljanović • ponedjeljak, 25.01.2010.
Željezna ruka Serene Williams
Foto: EPA

Prva igračica svijeta Serena Williams ozbiljno je prionula poslu u osmini finala Australian Opena. Samanthi Stosur koja ju je pobijedila u njihovom prošlom meču Serena nije dozvolila više od šest gemova i izborila je svoje sedmo četvrtfinale u Melbourneu.

Serena Williams ni u četvrtom meču u Melbourneu nije izgubila ni set. Prva igračica svijeta, prva nositeljica Australian Opena, braniteljica naslova i ukupno četverostruka pobjednica, Serena je nakon Urszule Radwanske (6:2, 6:1), Petre Kvitove (6:2, 6:1) i Carle Suarez Navarro (6:0, 6:3) ubila u pojam i Samanthu Stosur.

Serena je Stosur pobijedila u Pekingu na OI prije dvije i u Sydneyju prošle godine, ali posljednji njihov meč je pripao Australki (6:2, 3:6, 6:2 u Stanfordu na tvrdoj podlozi). Williams je naučila lekciju i krajnje se ozbiljno primila posla.

Brutalnim servisima Amerikanka Stosur nije dala ni promil šansi. Serena je u prvom setu izgubila dva (2) poena nakon prvog servisa, osvojila je 90 % poena i nakon drugog servisa, zabila je 12 winnera i sedam od osam voleja, iskoristila jednu od dvije break-lopte i nakon 32 minute povela 1:0 u setovima (6:4).

Nije se Stosur predala i u drugom je gemu drugog seta izborila tri break-šanse, ali sve tri Serena je izvukla servisima. Prvu je na 15:40 spasila servisom od 198 km/h, drugu na 30:40 servisom od 190 km/h, a Stosur nije dobila prigodu ni na svoju prednost jer Serena je i treći put odservirala as (ukupno 10 u meču).

Williams svoje šanse nije olako prokockala, iskoristila je obje i nakon 65 minuta privela meč kraju. Osvojila je 86 % poena nakon prvog i 81 % nakon drugog servisa, u 92 % slučajeva joj je ulazio volej, zakucala je 30 winnera i osvojila ukupno 24 poena više od Stosur.

Broj jedan u četvrtfinalu čeka bolju iz meča između Viktorije Azarenke i Vere Zvonareve. Bjeloruskinju je dobila tri od četiri puta od čega dva puta u Melbourneu (6:3, 6:4 prije dvije i 3:6, 4:2 nakon predaje Azarenke zbog iscrpljenosti prošle godine), a Ruskinju pet od sedam puta (uključujući i zadnja dva meča na US Openu prije tri i u Charlestonu prije dvije godine).

Australian Open, osmina finala:
S. Williams (SAD, 1) - Stosur (Australija, 13) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2010. u 13:51
    bravo Serena samo tako nastavi past ce i tvoja seka i Henin
    Obrisan korisnik