Tenis

"Ne mislim da sam bio loš"

Ivor Krapac • četvrtak, 04.02.2010.
"Ne mislim da sam bio loš"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je najvećim dijelom meča suparnik držao stvari u svojim rukama, a na kraju i slavio, Ivan Ljubičić nije bio nezadovoljan vlastitom igrom u porazu od Lukaša Lacka na drugoj prepreci PBZ Zagreb Indoorsa. Odao je priznanje slovačkom suparniku s kojim se još nije susretao, a kako je kazao dan ranije najavljujući meč, još ga nije ni gledao...

Prošle godine, nakon poraza od Viktora Troickog u osmini finala zagrebačkog Indoorsa, bila je to drugačija slika. Ivan Ljubičić bio je vrlo nezadovoljan onime što je pokazao, dok ga Lukaš Lacko nije ostavio u takvom raspoloženju - nije bilo previše negativnih misli, pa čak ni o sucima, na koje se dosta puta bunio tijekom meča.

"Za dva dana će ostati i pamtiti se samo rezultat, u jednom meču ima svega, nema smisla sada o tome... Bio je to tvrd meč, težak za obojicu, odlučilo je nekoliko lopti", rekao je Ljubo, koji se s Lackovom igrom probao upoznati preko Marija Ančića - Mario ga zna iz pobjede u prvom kolu lanjskog Indoorsa.

"Nisam mislio ništa o njemu jer nisam ni znao ništa, razgovarao sam s Marijem, no Lacko je očito kvalitetniji igrač danas nego je bio prošle godine. Mario mi je rekao da mu ne odgovara kick na bekhend, da voli forhend-dijagonale, sve to stoji", nastavio je drugi hrvatski reket: "Ne mogu znati kakav je Lacko bio lani, činjenica je da je skočio renkingom, no to što je namučio Marija prošle godine govori da je i tada igrao dosta dobro - možda jedino prošle godine nije vjerovao da može dobiti, a ove godine je situacija drugačija."

"Ne mislim da sam bio loš, no on je servirao dosta dobro, nije mi davao šansu u svojim servis-gemovima. Na kraju sam shvatio da je dobro izlaziti na njegov bekhend, no opet, ne možeš izaći s bilo kakvom loptom", zaključio je Ivan, dodajući da nije bilo lako servirati: "Imao sam osjećaj da su lopte čak brže kada su stare, nisam mogao maksimalno pustiti ruku kod servisa, a ne znam koji je tome razlog. Teško je kada moram lopti davati rotaciju, onda servis gubi brzinu, ne znam jesam li danas udario jedan onako brzo kao inače."

Poen-dva na jednu ili drugu stranu - kako je Ivan kazao za kraj, sve je moglo biti i drugačije: "Da može biti neriješeno, vjerujem da bi bilo neriješeno... Na 2:2 u trećem i mojoj break-lopti kod 30:40 pogodio je tri crte u poenu - da je promašio, sada bismo razgovarali o mojoj pobjedi, no nije promašio, ušao je u rizik i to mu se isplatilo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 17:49
    svaka cast, nije moj omiljeni tenisac al svaka mu cast, dostojanstveno podnosi porat, bravo majstore, ostajes velik i u pobjedi i u porazu...
    Obrisan korisnik