Tenis

Jelenić naišao na njemački zid

Ivor Krapac • četvrtak, 04.02.2010.
Jelenić naišao na njemački zid
Foto: FaH

Petar Jelenić nije prošao drugu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu. 22-godišnji Splićanin s pozivnicom oprostio se u osmini finala u ogledu s puno iskusnijim i bolje rangiranim tenisačem, 29-godišnjim Nijemcem Michaelom Berrerom, koji je sve riješio u završnici prvog i drugog seta...

Iako je drugi meč zaredom igrao puno bolje od trenutnog renkinga, 544. mjesta na svijetu, Petar Jelenić ostao je praznih ruku u susretu s ljevorukim Nijemcem Michaelom Berrerom (65.), koji ga je nadjačao sa 6:4 i 6:3. Za razliku od Srbina Ilije Bozoljca, kojeg je 22-godišnjak iz Splita svladao na startu, Berrer je poklanjao jako malo, gotovo ništa, servirao je odlično, pokazao da može pritisnuti forhendom, dok je u obrani bio dobar na obje strane - što je sveukupno bio pretežak izazov za hrvatskog aduta.

"Bozoljac je bio van sebe"

Priča o velikim kladiteljskim uplatama koje su bacile sumnju na Jelenićevu pobjedu nad Ilijom Bozoljcem u prvom kolu nije utjecala na 22-godišnjeg Splićanina u ogledu s Berrerom: "Valjda je to naš hrvatski mentalitet da se ne gleda koliko je netko radio da nešto postigne, već uvijek bude sumnje... Znam da je Bozoljac nakon meča u svlačionici bio van sebe, skoro je plakao, priča o puštanju mi je smiješna".

"Čuo sam za tu priču, ali nije me pogodila, kroz jedno uho je ušlo, kroz drugo izašlo."

U prvom setu sve je riješio Berrerov break za 5:4, dok je u drugom Jelenić padao kako se meč bližio kraju, što je Nijemac kapitalizirao s još dva breaka, za 4:3 i u posljednjem gemu meča. Završetak nije bio baš u stilu, Splićanin s pozivnicom na kraju je sasvim izgubio strpljenje i na meč-lopti zakucao visoki forhend-volej u mrežu, no kako je suparnik servirao tijekom cijelog meča, bez suočavanja s break-loptom, teško da bi išta promijenilo i da je zadržao taj servis-gem i natjerao Berrera na servis za pobjedu.

"Ušao sam dosta drugačije nego u prvom kolu, bilo mi je puno lakše. Otvorio sam dobro, bio dominantan, dok me on nije ničim impresionirao - glavne snage su mu što ima dobar servis i strpljiv je u izmjenama", kazao je Petar nakon poraza, prisjetivši se breaka kod 4:4 u prvom setu, koji je usmjerio meč na Berrerovu stranu.

"Promašio sam jedan forhend, kasnije ga je naša draga linijska sutkinja počastila jednom lopticom, dok je na break-lopti pogodio pasing bekhendom", dodao je 22-godišnji Splićanin, ističući da je nakon toga sve bilo još teže: "Nisam se uspio potpuno oporaviti od prvog meča, imao sam upale i nogu i ruku, teško sam se kretao, pokušavao skratiti poene... Mislim da je presudno bilo iskustvo, meni je ovo bio prvi, a njemu 101. ovakav turnir."

Za pariranje igraču ranga Berrera Jeleniću će očito trebati još puno iskustva i jako puno rada da se ne ponavljaju fizički problemi, no kako je i sam rekao sažimajući nastup na zagrebačkom Indoorsu, ovaj tjedan mu je pomogao da vidi koliko može i gdje je trenutno.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2010., osmina finala: Berrer (Njemačka) - Jelenić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!