Tenis

"Bit će to teniski spektakl"

Ivor Krapac • četvrtak, 04.02.2010.
"Bit će to teniski spektakl"
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović osigurao je hrvatski ogled s Marinom Čilićem u petak u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa. Karlović je u osmini finala opravdao ulogu favorita u dva tie-breaka protiv suparnika iz kvalifikacija, ruskog Francuza Alexandrea Sidorenka, a protiv Čilića očekuje teniski spektakl...

Meč bez gubitaka servisa i s dva tie-breaka koje je odigrao dobro i mogao riješiti i brže odveo je Ivu Karlovića na hrvatski ogled s Marinom Čilićem u četvrtfinalu zagrebačkog dvoranskog turnira. Ivo se probio među posljednjih osam sa 7:6(4) i 7:6(8) protiv francuskog kvalifikanta Alexandrea Sidorenka, 187. na svijetu, koji može biti sretan što se u oba seta dovukao do tie-breaka - prije nego ih je izborio, nekoliko puta je opasno živio na servisu.

Bilo je vatreno već u prvom gemu meča, kada je Sidorenko preživio šest Karlovićevih break-lopti, no ono što nije praktički osigurao tada, Ivo je dohvatio u prvom tie-breaku, kojeg je dobio uz ključni mini-break za 5:4. Prije toga se Francuz dvaput vraćao nakon izgubljenih servis-poena.

"Počeo sam odlično, imao odmah nekoliko break-lopti, da sam ih iskoristio vjerojatno bi rezultat bio sasvim drugačiji, ali opet, pobjeda je pobjeda", osvrnuo se Ivo na prolazak u hrvatsko četvrtfinale.

Drugi set prošao je u sličnom stilu, s Karlovom dominacijom na servisu i dvije velike prijetnje breakom. Sidorenko se u drugom gemu izvukao nakon 30:40, a kod Karlovićevog vodstva od 3:2 bilo je 15:40.

U drugom tie-breaku ponovila se priča o francuskom kvalifikantu s nekoliko života. Sidorenko je dvaput nadoknađivao mini-break minusa, kod zaostatka od 6:5 bila je to Karlovićeva meč-lopta, jednu meč-loptu preživio je i na svom servisu (7:6), da bi Ivo sve riješio s tri uzastopna osvojena poena nakon minusa od 8:7. Set-loptu je izvukao asom, a zatim je proradio forhend - prvo winner za 9:8, onda i za mini-break na trećoj meč-lopti.

Novi izazov bit će Marin Čilić u središnjem meču petka, ne prije 17 sati u Ledenoj dvorani, koja će valjda biti punija nego u nastupima hrvatskih aduta u osmini finala.

"Marin je u odličnoj formi, blagi je favorit. Nadam se da ću odigrati dobro, pa neka bolji pobijedi", najavio je Karlo, dodajući da vjeruje da će bolji biti on: "Imam igru s kojom ga mogu dobiti, šteta jedino što se nalazimo već u četvrtfinalu, no tako je ispalo. Vidjet ćemo sutra kako će biti."

"Igrat ću agresivno, nemam što za izgubiti - igram iz dana u dan bolje, nadam se da ću igrati još bolje sutra i da ću uspjeti iskoristiti break-lopte koje se dogode", nastavio je 208 cm visoki Zagrepčanin, dodajući da se sada već potpuno aklimatizirao nakon dolaska s Australian Opena.

"Osjećam se dobro. Još nisam na 100 posto, ali mislim da i igram dobro i da ćemo sutra imati teniski spektakl."

Središnji meč ne samo petka, već i cijelog dosadašnjeg tijeka turnira...

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2010., osmina finala: Karlović (Hrvatska, 7) - Sidorenko (Francuska, Q) 7:6(4), 7:6(8).

Parovi, četvrtfinale: Melzer/Petzschner (Austrija/Njemačka) - Čermak/Mertinak (Češka/Slovačka, 1) 6:4, 6:4, Damm/Polašek (Češka/Slovačka, 3) - Kohlmann/Peya (Njemačka/Austrija) 6:4, 6:2, Becker/Schüttler (Njemačka) - Kas/Korolev (Njemačka/Kazahstan) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2010. u 13:16
    ajmo cilic!!!!!!
    Obrisan korisnik