Tenis

Čilić razbio i "Crazy" Dana

Goran Markuš • četvrtak, 04.02.2010.
Čilić razbio i "Crazy" Dana
Foto: Kristijan Komarica

Nakon mirnog otvaranja susreta Marin Čilić u potpunosti je zasjenio Austrijanca Daniela Koellerera i zahvaljujući još jednoj maestralnoj predstavi odjurio je do četvrtfinala PBZ Zagreb Indoorsa...

Ispred ovog puta nešto praznijih tribina Ledene dvorane Marin Čilić ponovno je djelovao moćno u odnosu na svog protivnika i fantastičnim nastupom bez većih problema osigurao je nastup u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa gdje će se susresti s boljim iz ogleda Karlović - Sidorenko.

Prvi servis i prvi as odmah su najavili kakav nas meč očekuje, no Daniel Koellerer obranio je čak dva servis-gema prije nego što je naš Marin, prekrasno ulovljenom lopticom s mreže stigao do svog prvog breaka na susretu vrlo rano pobjegavši na mirnih 4:2.

"Iako početak možda i nije bio najbolji mislim da je danas, kao i jučer, bio jako uspješan dan. Nije se bilo lako prilagoditi na njega. Konstantno je prekidao igru, tražio neke čudne odluke, no nakon prvog breaka igra se otvorila i više nije bilo većih problema", poručio je Marin.

Nakon što se odvojio Čilić je nastavio s mirnom odradom posla, no novu šansu u obliku dvije break lopte kod 5:2 nije ispustio i još jednim prekrasnim servisom potpuno zasluženo u svoju korist privodi prvi set kraju.

"Crazy" Dan style

"Znao sam što mogu očekivati. On uvijek ide tim nekim svojim putem do pobjede, no danas je sve išlo u moju korist i razloga za nervozu naprosto nije bilo"

Nervoza kod Austrijanca koji je u nekoliko navrata brisao pod ručnikom ili pak bacao reket čak i do pet metara uvis, bila je vidljiva već od 15. minute susreta, a takvu šansu Čilić nije htio propustiti. Naime, kod 1:0 i Koellererovog servisa Marin osvaja još jedan maestralan poen uhvativši neuhvatljivu loptu pod samom mrežom nakon čega "Crazy" Dan "puca" i Čilić odlazi na 2:0.

Međutim, niti nakon vrlo ranog odvajanja Marin ne popušta i već na sljedećem servisu Austrijanca uspjeva izboriti i iskoristiti svoju prvu break šansu za visokih 4:0. Do kraja meča gledali smo rutinsku odradu posla i potpuno zasluženo Čilić slavi s mirnih 6:1 u drugom setu.

"Nakon nastupa u Australiji mislim da sam konačno došao do potrebne konstante, uhvatio sam onaj pravi ritam i formu. Što se ostatka turnira tiče vjerojatno najteži protivnik bio bi Karlović, znači eventualni ogled u četvrtfinalu, no to me ne smije smesti i moram ostati potpuno koncentriran želim li otići do kraja", zaključio je Marin.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2010., osmina finala: Čilić (Hrvatska, 1) - Koellerer (Austrija) 6:2, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!