Tenis

Ljubičićeva nevolja s nesretnim krajem

Ivor Krapac • četvrtak, 04.02.2010.
Ljubičićeva nevolja s nesretnim krajem
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić razočaran je završio razočaravajući nastup u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Drugi hrvatski reket, drugi nositelj i trostruki finalist zagrebačkog dvoranskog turnira, uz naslov prije četiri godine, oprostio se u sudaru sa Slovakom Lukašom Lackom, boreći se sa suparnikom, ali i sa samim sobom...

Kako je u jednom trenutku izgledalo, bilo je malo vjere da će ovaj meč završiti tek u tie-breaku trećeg seta, no Ivan Ljubičić uspio je barem to. Iako nije igrao dobro, vukao je koliko je išlo, nadoknadio set i break minusa, ali na koncu ipak bez ikakve nagrade. Lukaš Lacko svladao ga je sa 7:6(3), 5:7, 7:6(5) i time izborio četvrtfinalni ogled s Nijemcem Philippom Petzschnerom.

Slovak je izgledao dobro, svakako puno bolje od Ivana, u cijelom prvom setu, kojeg je riješio sa 7:3 u tie-breaku, pa sve do vodstva od 5:2 u drugom, sa servisom za pobjedu kod 5:3. Ljubo se, pak, mučio doći do izražaja u izmjenama s crte, Lacko je držao stvari pod kontrolom, a posebno crno izgledalo je kod gubitka servisa u četvrtom gemu drugog seta, kada je drugi hrvatski reket pomogao suparniku s tri dvostruke pogreške i velikim promašajem forhendom.

No, priči tu ipak nije bio kraj. Lacko je zadrhtao na servisu za pobjedu, otvorio vrata s dva promašaja za 0:30, da bi nakon toga Ivan s više miksanja igre i nekoliko izlazaka na mrežu na koje Slovak nije imao odgovor izborio novu nadu. Prvo se vratio u set, kod 5:5 breaknuo i drugi put u nizu, pa odservirao za odlazak u treći.

U odlučujućoj dionici nije bilo gubitaka servisa, ponovila se priča iz prvog seta, a Ivan je najbolju priliku za break imao u petom gemu, kada se Lacko izvukao nakon 30:40. U drugom tie-breaku Slovak je odjurio do 4:0, nakon čega se drugopostavljeni hrvatski adut više nije vratio. Nakon što je gubio sa 6:3, spasio je prve dvije meč-lopte na svojem servisu, da bi Lacko na vlastitom servis-poenu kod 6:5 zabio as.

22-godišnji slovački tenisač ide dalje, bit će na terenu i u petak, dok je Ivan u Zagrebu ponovno ostao kratak u drugom kolu - kao i prošle godine, kada ga je u ovoj fazi turnira zaustavio Viktor Troicki.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2010., osmina finala: Petzschner (Njemačka) - Becker (Njemačka, 6) 1:6, 7:6(4), 7:6(6), Lacko (Slovačka) - Ljubičić (Hrvatska, 2) 7:6(3), 5:7, 7:6(5).

Parovi, četvrtfinale: Clement/O. Rochus (Francuska/Belgija) - Hutchins/Kerr (Velika Britanija/Australija, 4) 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!