Nogomet

Blatnjaku klub istupio iz lige

Maja Giljanović • petak, 05.02.2010.
Blatnjaku klub istupio iz lige
Foto: Sandro Donda

FK Moskva je prošlu sezonu završila na odličnom šestom mjestu i tim je čudnije da je mjesec dana uoči starta nove izgubila sponzora. Recesija je uzdrmala i rudarsku industriju, gigant Norilsk Nickel je digao ruke od nogometa i klub bivših HNL-ovaca Dragana Blatnjaka i Gorana Drmića je odustao od nastupa u sezoni 2010.

Otkad se sredinom 2008. diljem Europe recesija proširila poput pošasti, Rusija je slovila za oazu u kojoj oligarsi, potkoženi golemim bogatstvima, ne štede novac. Milijunske odštete nastavile su se plaćati, igrači su redovito primali ugovorene iznose i zbog toga je vijest pristigla iz FK Moskve tim neočekivanija.

Klub u vlasništvu rudarskog giganta Norilsk Nickela i njegove filijale Sports Projectsa objavila je "reorganizaciju svog poslovanja u kojoj nema mjesta za nastavak financiranja FK Moskve. Čelnik Sports Projectsa Leonid Isakovič je zaključio: "Bez pomoći Grada ulaganje u nogomet je rupa bez dna, nijedan naš argument nije pao na plodno tlo. Pokušali smo pronaći alternativno rješenje, ali nismo uspjeli".

Klub BiH reprezentativaca i bivših HNL-ovaca - igrača Zadra i Hajduka Dragana Blatnjaka te igrača Zagreba, Istre i Karlovca Gorana Drmića - osnovan je 2004., a šesto mjesto u prvenstvu prošle sezone i finale Kupa 2007. najveći su im uspjesi.

Čelnici lige još se nisu oglasili što se popune mjesta tiče. Hoće li 16. klub biti Kuban iz Krasnodara koji je prošle sezone kao 15. ispao iz Prve lige ili Alania iz Vladikavkaza koja je kao treća u Drugoj ligi ostala u nižem rangu. Prvo kolo na rasporedu je 14. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!