Rukomet

Hrvatska ostala deseta

Edvard Burić • petak, 05.02.2010.
Hrvatska ostala deseta
Foto: Kristijan Komarica

Europska rukometna federacija (EHF) je objavila završnu rang list rukometnih saveza po kojoj će se u idućoj sezoni dijeliti mjesta u europskim klupskim natjecanjima.

Hrvatska je ostala deseta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji što znači da ćemo imati pravo na isti broj predstavnika kao što smo imali ove sezone.

Pojednostavljeno rečeno, Hrvatska će imati po jednog predstavnika u Ligi prvaka u obje konkurencije. To će vrlo vjerojatno ponovno biti Podravka i Croatia osiguranje Zagreb.

Ostanak na desetom mjestu posebno je bitan za Podravku koja će se uključiti u grupnoj fazi natjecanja i neće morati prolaziti kroz sito kvalifikacija kao što je to morala proteklih sezona. Podsjetimo, ove sezone su kao prvakinje Hrvatske bile direktno u grupnoj fazi natjecanja.

Deseto mjesto na listi EHF-a donosi pravo na po jednog predstavnika u Ligi prvaka, jednog u Kupu EHF-a, jednog u Kupu pobjednika kupova i dva u Challenge kupu. Isto za obje konkurencije.

Kod muškaraca je sasvim očekivana najbolja Njemačka, a klubovi iz Bundeslige će i najviše puniti europska klupska natjecanja. Imat će pravo na tri predstavnika u Ligi prvaka, dva u Kupu EHF-a i jednog u Kupu pobjednika kupova. Isti broj predstavnika imat će i drugoplasirana španjolska liga. Kod muškaraca nije bilo nikakvih promjena u prvih deset ako je usporedimo s prethodnom rang listom koja je bila mjerodavna za ovu natjecateljsku sezonu.

U ženskoj konkurenciji također očekivano Danska drži prvu poziciju s raspodjelom (2+2+1). Druga je Rusija čija će liga imati pravo na isti broj predstavnika kao i Danska. Na ovoj listi Njemačka je skočila s devete na sedmu poziciju i tako pridobila jedno mjesto u Ligi prvakinja za narednu sezonu. Najviše je pala Slovenija (sa sedmog na jedanaestu poziciju) te time izgubila pravo na jednog predstavnika u Ligi prvakinja. Ostali savezi imat će pravo na isti broj predstavnika kao što su imali ove sezone.

Sada samo ostaje za vidjeti kako će naši klubovi proći u domaćim natjecanjima i kako će Hrvatska popuniti mjesta u europskim klupskim rukometnim natjecanjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.02.2010. u 18:45
    nzm bi će napeto u borbi za prvaka hrvatske u ženskoj, a kamo li u muškoj ligi!!!!
    Obrisan korisnik