Rukomet

Još jednom, samo bolje

Ivana Strahija • subota, 13.02.2010.
Još jednom, samo bolje
Foto: Kristijan Komarica

U subotu u zagrebačku Arenu stiže danski prvoligaš iz Kopenhagena, kojeg su Zagrebaši već jednom pobijedili u ovoj sezoni Lige prvaka. Rezultat je tada bio svega +1 u korist CO Zagreba, pa se ovog puta, uz domaće navijače, očekuje uvjerljivija pobjeda.

Zagrepčani čekaju Dance prilično sigurni u svoju superiornost. Titulu favorita u tom susretu teško im tko može osporiti, pošto je već prvi sraz dviju ekipa završio pobjedom naših predstavnika u Ligi prvaka. No, trener CO Zagreba Senjanin Maglajlija upozorava da su momci iz FCK Kopenhagena u prvom redu kolektiv: "Najjača je strana danske ekipe njihova uigranost. Svakako imaju jakih pojedinaca, poput vratara Hvidta i Egea, ali je upravo njihovo jedinstvo najvažnije."

Posla za Hvidta i Egea svakako će biti, jer prema mišljenju danskog tiska, veliko strahopoštovanje tamošnji rukometni znalci poklanjaju Baliću i Lazarovom te ih smatraju najvećim prijetnjama po svoje vratare reprezentativce. Nisu dakako zaboravili spomenuti da Balić mnogo vremena provodi "izležavajući" na podu, pretjerujući kod protivničkih prekršaja, no nisu mu osporili igračku eleganciju i inventivnost.

Vezane vijesti

U svojim redovima Kopenhagen ima, osim dvojice već spomenutih reprezentativnih vratara i islandskog reprezentativca Arnora Atlasona, koji je s 39 pogodaka bio četvrti strijelac EP-a, kao i Norvežanine Einara Sand Korena i Erlenda Mamelunda.

Unatoč tome, Danci se nadaju iznenađenju. Kao podlogu za to razmišljanje navode upravo tešku pobjedu koju je CO izborio u Danskoj, ali i svoju spremnost da uhvate priliku ukoliko dođe do "žute minute" Zagrepčana, poput one koju su pokazali u petom kolu Lige prvaka.

Naši su rukometaši tada imali +6 u 41. minuti susreta, da bi potom punih sedam i pol minuta proveli na parketu bez ijednog pogotka. Stoga su Danci izjednačili kod 27:27, a pobjedu je u posljednjim sekundama donio Tonči Valčić, koji je prevario Egea i zabio za 29:28 Zagrepčana.

Za očekivati je da će najnovija zagrebačka akvizicija, mađarski reprezentativac Gyula Gal, dići igru Zagreba na novu razinu, nakon što je momčad napustio Loke. Trener Maglajlija smatra da će Gal biti mnogo bolje rješenje: "On je iskusan igrač koji igra u oba smjera, i u obrani i u napadu. dobar je momak, borben, može se koristiti na dvije pozicije, što je jako bitno jer s Lokeom je bio problem što smo ga morali mijenjati u obrani. Imamo Lazarova koji ne igra u obrani, pa smo uvijek morali mijenjati dva igrača i to je bitno usporavalo igru. Sada imamo više mogućnosti jer imamo igrača kojeg ne trebamo mijenjati."

Dakle, u Areni gledatelji, kojima se Zagrepčani nadaju u velikom broju, mogu očekivati interesantan susret, u kojem će Danci dati sve od sebe kako bi iznenadili, osvojili dva boda i prestigli Zagreb na tablici Skupine C Lige prvaka. U tome će im najveći aduti biti ponajbolji svjetski vratari Hvidt i Ege, koji mogu izluditi svakog protivničkog strijelca.

S druge strane će stajati naš najbolji klub, prepun reprezentativaca, kako domaćih tako i stranih, koji će otkriti dio nove i ubrzane igre Zagreba. Nju će uvježbavati protiv "slabijih" protivnika poput subotnjeg FCK Kopenhagena i tjedan dana kasnije Fyllingena, kako bi za završnicu grupnog natjecanja i izuzetno atraktivne utakmice protiv Ciudad Reala Pere Metličića te HSV Hamburga hrvatskog trolista Lacković-Vori-Duvnjak taktika bila spremna a uigranost besprijekorna.

Liga prvaka, Skupina C, 7. kolo:
CO Zagreb – FCK Handbold (subota 13. veljače, 18 sati)

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

HSV Hamburg37:21Fyllingen Handball
Atletico de Madrid28:24Alingsas HK
RK Zagreb31:22FCK Handbold
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!