Košarka

Bajramović: "Probat ćemo svladati sjajnu Cibonu"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 18.02.2010.
Bajramović: "Probat ćemo svladati sjajnu Cibonu"
Foto: Kristijan Komarica

Domaćin završnice Kupa Krešimira Ćosića Zagreb CO zasluženo je otišao u finale. S tim su se i nakon susreta složili i obojica trenera, trener Zagreba Denis Bajramović i Cedevite Slobodan Subotić...

Zagreb u svojim vitrinama ima jedan trofej i to onaj pobjednika Kupa na završnici kojoj su bili organizatori. I ove godine su oni organizatori završnog turnira, a prvi korak prema drugom klupskom trofeju napravili su polufinalnom pobjedom protiv Cedevite.

"Susrela su se dva dobra takmaca, odigrali smo živu, neizvjesnu utakmicu. Dali smo svoj maksimum – rekli smo da će srce presuditi, neovisno o napadačkim i obrambenim finesama. To je bilo dovoljno, mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je trener pobjednika Denis Bajramović.

U susretu protiv Cedevite ponovno nije mogao računati na Vladimira Krstića. "Rekli su mi da ne riskiram s njim, obećano mi je da će sutra opet biti pregledan i njegov nastup je izvjestan. Volio bih, naravno, da se priključi."

Nedavno su se Zagreb i Cedevita susreli i u NLB ligi, no u Podsusedu je uspješnija bila Cedevita. "Radi se o različitim natjecanjima – ono što smo morali dobiti smo izgubili, a ovo je Kup – tu nema favorita, i svatko može dobiti."

U petak Zagreb očekuje težak dvoboj protiv Cibone. "Probat ćemo dati sve od sebe, i probat ćemo iznenaditi tu fantastičnu Cibonu – ja ne znam odakle oni izvlače tu snagu, skidam im kapu, ali mi se nećemo predati."

Cedevitin trener Slobodan Subotić žali za finalom. "Imali smo priliku ući u finale, što bi za Cedevitu bila velika stvar. Odigrali smo dobru drugu četvrtinu i početak treće, ali smo na zonu odigrali jako loše. Dvije Mulaomerovićeve trice bile su jako važne, nakon toga smo pali. Problem su bili i problemi s osobnima Žižića, kao i Zagrebov skok u napadu. Čestitke Zagrebu, zasluženo su dobili, a mi smo imali svoju šansu."

Veliki problem za Cedevitu predstavljale su ozljede Baždarića i Žižića koji su bili pod upitnikom za nastup. "Baždarić pod blokadom? Nije, čestitam i njemu i Žižiću što su odigrali praktički bez tjedan dana treninga, skidam im kapu jer su primjer profesionalizma. Nismo htjeli riskirati s tim blokadama, bez obzira na važnost utakmice."

Što se tiče nove akvizicije momčadi iz Podsuseda, Ricarda Marsha: "Marsh je totalno nespreman, još uvijek se traži, ne zna svoju poziciju, ali s vremenom će dati ono što mi od njega tražimo", dodao je Subotić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!