Rukomet

Trening za Španjolce

Ivor Krapac, Ivana Strahija • subota, 20.02.2010.
Trening za Španjolce
Foto: Kristijan Komarica

Kad je CO Zagreb utakmicom protiv Fyllingena otvorio Ligu prvaka lijepom pobjedom od +7 (29:22) na gostujućem terenu, mnogima je to bio znak da ćemo i ove sezone gledati dobre igre našeg najboljeg kluba. Fyllingen u subotu još jednom dolazi na megdan, a za momke para Maglajlija-Bašić ne bi trebalo biti problema.

Norvežani se na Europskom rukometnom prvenstvu u Austriji nisu proslavili, već su završili na sedmom mjestu. No, za najavu subotnjeg susreta Lige prvaka u kojem CO Zagreb dočekuje norveški Fyllingen, važno je znati samo to da taj klub u svom sastavu ima dva reprezentativca Norveške. Jedan je vratar Magnus Dahl, koji na EP-u nije uopće branio, no njegova mladost kao i podatak da je bio odličan na juniorskoj smotri u 2009. godini ipak daje do znanja da se radi o vrataru kojeg treba poštovati. Drugi je Espen Holand, čije je sudjelovanje na pripremama reprezentacije završilo bez poziva izbornika u Austriju.

Međutim, Fyllingenu ide dobro u domaćem prvenstvu, pa u Zagreb stiže na krilima remija s vodećom ekipom lige, Drammenom. Ni domaći parket nije pomogao vodećima da se othrvaju posebno raspoloženim momcima iz Fyllinga, koji su u prvom dijelu susreta imali prednost od čak 15:8. Fizička sprema im ipak nije bila na dovoljnoj razini da održe jednaku brzinu igre i u drugom dijelu, gdje ih Drammen dostiže na 24:24.

Vezane vijesti

Taj podatak govori kako Fyllingen nikako ne treba podcijeniti, a to je u najavi rekao i dio trenerskog dvojca Mirko Bašić: "Posljednji su u skupini, međutim, gledajući našu utakmicu koju smo odigrali u Norveškoj kada je do 40. minute bilo jedan ili dva razlike za nas ili njihovu utakmicu s HSV-om u Hamburgu kad su gubili s četiri razlike na poluvremenu, to nas tjera da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Igraju dosta brzo i agresivno, u obrani u zoni 5+1, što može biti jako neugodno ukoliko se ne prilagodimo i ne igramo s brzim kretnjama napadača."

Zagrebu je hendikep ozljeda Balića, koji cijeli tjedan nije trenirao punim intenzitetom: "Nažalost, jedna od ozljeda se vuče i dalje, Ivano nije potpuno spreman, dapače, cijeli tjedan nije ništa radio s loptom. Vidjet ćemo kakva je situacija s njim, očekujemo da će igrati pa bez obzira što možda ne može zabiti gol s devet metara, može sa šest i svoju ulogu će morati odraditi."

Unatoč slabijem protivniku i zahtjevnom završetku Lige prvaka, ne treba očekivati preveliku minutažu mladih igrača i odmor za glavne vedete, rekao je Bašić: "Imamo već u prvoj momčadi mladog Špelića, Marića, Rakovića, Bumbaka, ne trebamo brinuti za budućnost kluba jer se izuzetno puno mladih igrača nameće i dobit će priliku u najskorije vrijeme, što kroz našu ligu, što iduće godine kroz sva natjecanja. Dat ćemo im priliku u subotu, a koliko će to biti vremena tek ćemo vidjeti. Idućeg tjedna naime nemamo prvenstvenu utakmicu i ovu utakmicu moramo iskoristiti kao zadnju pripremu za Ciudad, utakmicu u kojoj moramo nešto napraviti da bismo ušli u utakmicu s Hamburgom onako kako treba."

Dakle, susret CO Zagreba s Fyllingenom treba shvatiti kao ozbiljni trening.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Alingsas HK27:37HSV Hamburg
RK Zagreb35:23Fyllingen Handball
FCK Handbold25:33Atletico de Madrid
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!