Rukomet

Bašić: "Osim pobjede, nismo zadovoljni"

Vedran Attias • subota, 20.02.2010.
Bašić: "Osim pobjede, nismo zadovoljni"
Foto: Davor Sajko

CO Zagreb nije odigrao posebno kvalitetnu utakmicu protiv Fyllingena, no teško je bilo očekivati više protiv protivnika koji - ne traži više. Bodovi su tu, to je najbitnije, a s time se slaže i trener Zagreba Mirko Bašić...

Trener norveške momčadi Anders Faltnas nakon utakmice bio je zadovoljan igrom svoje momčadi koja se protiv puno jače ekipa nije osramotila; to je naime gostima bio jedini cilj uoči dolaska u Zagreb: "Jako sam zadovoljan jer imamo mladu momčad, a neki igrači imaju 16-17 godina. Nismo profesionalci i nemamo niti kvalitetu niti iskustvo Zagreba i zato sam zadovoljan porazom od desetak razlike. U Ligi prvaka smo kako bismo učili i sljedeće godine bili bolji. Čestitke Zagrebu kojem želim plasman na Final four."

Sa svojim trenerom složio se i najbolji igrač Fyllingena Svend Magnus Pettersen: "Nema se što dodati; igrali smo dobro u nekoliko perioda, no isto tako nismo imali rješenja kada bi Zagreb zaigrao bolje. Mladi smo, učimo i bit ćemo sve bolji."

O Gojunu i Kopljaru

Vezane vijesti

"Bitno su napredovali i mogu igrati u napadu, a ključni su nam igrači u obrani uz Tončija i Gala. Kopljar se još nekako snalazi u ovakvoj brzoj obrani kakvu je igrao Fyllingen dok je Gojunu teško jer je teži i sporiji. On je više igrač koji može do izražaja doći protiv obrane 6-0."

S druge strane, trener Zagreba Mirko Bašić nije bio posebno zadovoljan igrom: "Osim pobjede, nismo posebno zadovoljni. Nismo igrali tečno, a jedan od uzroka jest rana ozljeda Tončija Valčića. Gojun se nije dobro snalazio na njihovu dobru obranu jer je dosta sporiji igrač što nam je poremetilo igru. Kod velikog vodstva su se naši igrači opustili, pala im je koncentracija pa smo priliku dali mladim igračima kako bi osjetili atmosferu. U nastavku smo skoro do kraja igrali s Kirom i Ivanom što nije bio plan, no utakmica nije baš bila potpuno riješena pa nismo htjeli riskirati. Kažem, utakmica nije bila neizvjesna, ali nije se razvila onako kako smo mi htjeli."

Koji je razlog lošijem izdanju Zagreba: "Razlog nešto sporijoj igri svakako jest i činjenica što smo imali jače treninge ovoga tjedna. Opet, dobili smo 12 razlike u Ligi prvaka i možemo biti zadovoljni", zaključio je Bašić. Igru Zagreba svakako jest poremetila ozljeda Tončija Valčića. O čemu se radi: "Nekoliko dana ga muči koljeno, mislio je da će moći, ali nije mogao jer ga je "presjeklo". Svakako se svi nadamo kako će do nedjelje biti spreman jer je jako bitan u svim fazama naše igre: napadu, obrani, kontri i polukontri."

Mlado desno krilo Zagreba, Luka Raković istaknuo je vrijedna boda: "Znali smo da smo favoriti, samo nismo smjeli raditi gluposti i pobjeda je došla. Na kraju smo dobili što je najbitnije i to je to."

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Alingsas HK27:37HSV Hamburg
RK Zagreb35:23Fyllingen Handball
FCK Handbold25:33Atletico de Madrid
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2010. u 08:59
    niti Gojun, niti Kopljar nemaju mjesta u CO Zagreb-u, za njih je Siscia vrh vrha...
    Obrisan korisnik