Zimski sportovi

Wust iskoristila zadnju šansu

Goran Markuš • ponedjeljak, 22.02.2010.
Wust iskoristila zadnju šansu
Foto: EPA

Nakon što je podbacila na tisuću i tri tisuće metara i sama je Ireen Wust priznala kako je 1500 metara bila njezina zadnja šansa za zlato što nikako nije namjeravala samo tako prepustiti i hrabrom utrkom ostavila je i kanadsku favoritkinju, Kristinu Groves, punih 0,35 sekundi iza sebe...

Nakon zlata na tri tisuće i bronce na 1500 metara u Torinu prije četiri godine Ireen Wust došla je u Vancouver s velikim očekivanjima stoga je prilično razumljivo zašto sedmim mjestom na tri i osmim na tisuću metara jednostavno nije mogla biti zadovoljna.

Na njezinu sreću sve se naplatilo na utrci od 1500 metara. "Zaista se osjećam dobro, no u prve dvije kategorije više jednostavno nisam mogla stoga je ovo bila moja zadnja šansa. Čim sam u utrku krenula zaista dobro bilo je puno lakše i bez većih problema očito sam najbrže prošla ciljem", s osmjehom na licu izjavila je Wust.

Drugo mjesto pripalo je domaćoj zvijezdi, Kristini Groves: "Led je bio zaista katastrofalan što je dodatno otežalo nastup na ovakvoj utrci gdje je izdržljivost više od pola pobjede stoga bolje od srebra za mene danas zaista nije bilo moguće".

Uz iznenađujuću broncu Martine Sablikove svakako treba spomenuti još jednu domaću favoritkinju, Christine Nesbitt koja se neće s osmijehom prisjećat tek minulog finala. Naime, iako je slovila kao glavna pretendentica za pobjedu Nesbitt je utrku završila kao "tek" šesta klizačica s 1,44 sekunde zaostatka za zlatnom Wust.

Brzo klizanje (Ž), 1500 m, finale:
1. Ireen Wust (NIZ) - 1:56,89 min
2. Kristina Groves (KAN) + 0,35 sek
3. Martina Sablikova (ČEŠ) + 1,07 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!