Zimski sportovi

Rebensburg iznenadila favoritkinje

Matej Milanović • četvrtak, 25.02.2010.
Rebensburg iznenadila favoritkinje
Foto: EPA

Napokon je odrađena i druga vožnja veleslaloma za skijašice u kojoj su jako razočarale Austrijanke i drugoplasirana iz prve vožnje Francuskinja Barioz. Zlato je pripalo Njemici Rebensburg, Maze se dokopala srebra i nove medalje, a Görgl se morala zadovoljiti trećim mjestom...

Nakon jučerašnje loše vožnje koja je bila uvjetovana i time što je praktički dvaput odvozila cijelu stazu, Julia Mancuso je poboljšala svoju poziciju odličnim osmom mjestom. Borba za najviša mjesta se počela zahuktavati s 11. iz prve vožnje, Švicarkom Fabienne Suter koja je u cilj ušla s 14 stotinki prednosti upravo pred Amerikankom.

Švicarka je potom dugo stajala na postolju sve dok stazom nije prošla šestoplasirana iz prve vožnje, Viktoria Rebensburg iz Njemačke. Nijemica je ušla s pola sekunde prednosti pred Suter i dobrom vožnjom kroz sve sektore staze zadržala je prednost te s četiri desetinke prednosti zasjela na vrh.

Potom je red došao na Slovenku Tinu Maze. Nakon lošeg prvog sektora maze je dobro odradila drugi i treći dio staze, ali je u posljednjem sektoru izgubila dvije desetinke za Rebensburg i u konačnici zaostala svega četiri stotinke.

Austrijanke Eva Maria Brem i posebno Kathrin Zettel su razočarale u drugoj vožnji. Brem je za Rebensburg zaostala pola sekunde. Zettel je pak u natjecanje ušla kao jedna od favoritkinja, a nakon prve vožnje bila je izraziti favorit za zlato. No, u konačnici je odvozila loše i u drugoj vožnji je izgubila šest desetinki za Rebensburg te je čak zaostala i za Suter.

Najugodnije iznenađenje prve vožnje, Francuskinja Taina Barioz također je razočarala. Izgubila je čitavu sekundu za Nijemicom i završila veleslalom na devetom mjestu. nakon nje je stazom trebala proći još samo Elisabeth Görgl. Austrijanka je jako puno izgubila u prva dva sektora i tek je u posljednjem dijelu staze uspjela nešto nadoknaditi. Nedovoljno za zlato, ali dovoljno za broncu s 14 stotinki zaostatka za Rebensburg.

Zlato je tako pomalo neočekivano, ali zasluženo, otišlo u Njemačku, dok je srebro pripalo Tini Maze koja je tako došla do još jedne medalje. Austrija koja je u drugu vožnju ušla s tri vozačice u prve četiri pozicije morala se zadovoljiti s broncom.

Olimpijske igre, Vancouver, Veleslalom skijašica, 2. vožnja:
1. Viktoria Rebensburg (Njemačka) 2:27,11
2. Tina Maze (Slovenija) +0,04
3. Elisabeth Görgl (Austrija) +0,14
4. Fabienne Suter (Švicarska) +0,41
5. Kathrin Zettel (Austrija) +0,42
6. Kathrin Hölzl (Njemačka) +0,47
7. Eva Maria Brem (Austrija) +0,51
8. Julia Mancuso (SAD) +0.55
9. Taina Barioz (Francuska) +0,68
10. Maria Riesch (Njemačka) +0,86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2010. u 21:54
    nika i ana se odmaraju da udju medju trideset u slalomu, umorilo ih puno nastupanja do sada na igrama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.02.2010. u 19:54
    Tea Palić 36., Nika i Ana nisu startale. Ne mogu vjerovat da dajete rezultate utrke a da ni ne spomenete naše skijašice.
    Obrisan korisnik