Košarka

Zagrebovih tri od tri u gostima

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
Zagrebovih tri od tri u gostima
Foto: Kristijan Komarica

Odličnim izdanjem u prvom poluvremenu košarkaši Zagreba upotpunili su hat-trick pobjeda na gostovanju u drugom krugu Eurochallenge kupa. U Srbiji su svladali vodeći FMP rezultatom 74:63...

Zagreb je u petom kolu skupine J Eurochallenge kupa došao do treće pobjede, i to treće na gostovanjima. Taj neočekivan učinak ostvaren je protiv prvoplasirane momčadi na ljestvici, FMP-a.

Ključ pobjede ležao je sjajnoj obrani tijekom prvih 20 minuta. Mravi su sveukupno primili samo 25 koševa, a pod uobičajenim vodstvom kapetana Krunoslava Simona postigli su čak 44 i mirno otišli na odmor.

Rasplet u zadnjem kolu

Vezane vijesti

U posljednjem, šestom kolu, snage će u Trnskom odmjeriti Zagreb (3-2) i Artland Dragonsi (3-2), dok će FMP (3-2) na svom terenu ugostiti Belgacom Liege (1-4).

U drugom poluvremenu preostalo im je očuvati tu prednost. FMP je pritisnuo i polako se vraćao da bi do početka posljednje dionice stigao na okruglih 56:46.

Prednost Zagreba nastavila se topiti, a četiri i pol minute prije kraja utakmice Filip Čović ubacuje tricu za samo četiri koša zaostatka (62:58).

Srećom, tu je povratak domaćina zaustavljen. Toni Prostran (jedini ubačaj na susretu) i Andrej Štimac pogađaju izvana, a Kruno Simon s linije slobodnih bacanja i Mravi bježe na neuhvatljivih 70:58, što su u završne tri minute rutinski očuvali.

Simon je s 23 koša, osam skokova i šest asistencija bio uvjerljivo prvo ime susreta, a pratili su ga Štimac sa 17 pogodaka i sedam uhvaćenih lopti te Pankracije Barać (14 koševa) i Luka Žorić (13 koševa, četiri skoka).

FMP su predvodili Filip Čović i Bojan Radetić s po 13 poena, a treba istaknuti i da su domaćini promašili čak deset slobodnih bacanja, u usporedbi sa Zagrebovim - jednim.

Eurochallenge, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

FMP63:74Zagreb
Belgacom Liege92:100Artland Dragons
1Zagreb 42-2
2FMP 42+19
3Artland Dragons 33+18
4Belgacom Liege 15-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!