Nogomet

Higuain se dokazao i u Münchenu

Borna Rupnik • srijeda, 03.03.2010.
Higuain se dokazao i u Münchenu
Foto: EPA

Njemačka je na Allianz Areni ugostila Argentinu, a pobjedu je izabranicima Diega Maradone osigurao pogodak Gonzala Higuaina sa samog kraja prvog dijela...

Utakmica Njemačke i Argentine u Münchenu bio je prvi ogled ovih velesila nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada se Elf plasirao u polufinale, ali južnoamerički su nogometaši ovoga su puta zadovoljniji napustili teren.

Povijest se ponavlja?

Njemačka je i u sklopu priprema za SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji igrala protiv Argentine. U Stuttgartu su također poraženi 1:0, a potom su osvojili svjetsko srebro.

Obje su momčadi zaigrale taktički disciplinirano, što je rezultiralo tek ponekim prekidima iz kojih je opasne situacije najčešće pokušao stvoriti Barcelonin čarobnjak Lionel Messi, a njemački napadači nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Sergija Romera.

Najavu argentinskog pogotka pripremio je Angel di Maria u 38. minuti lijepom solo-akcijom, a na samom isteku prvog poluvremena isti je igrač iz vlastite polovice uposlio Gonzala Higuaina, koji pronalazi put između Pera Mertesackera i Renea Adlera za 1:0.

Higuain, koji se često nalazi u medijskoj sjeni prvih zvijezda Real Madrida, tako je još jednom dokazao svoju klasu, a njegovi su suigrači u nastavu očuvali stečenu prednost. Premda je Njemačka u nastavku podignula ritam i zaprijetila preko Michaela Ballacka i dva puta Cacaua, do izjednačujućeg gola nisu mogli.

Imala je i Argentina dvije-tri solidne prilike za drugi pogodak, no Diego Maradona rado će se pohvaliti i ovakvim njemačkim skalpom.

Njemačka: Adler - Boateng, Mertesacker, Tasci, Lahm - Ballack, Schweinsteiger, Müller, Özil - Podolski, Klose. (Još su igrali: Gomez, Cacau, Kroos i Khedira.)

Argentina: Romero - Otamendi, Demichelis, Samuel, Heinze - Mascherano, Gutierrez, Veron, Di Maria - Messi, Higuain. (Još su igrali: Rodriguez, Burdisso, Tevez i Bolatti.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!