Nogomet

Dan zamjena na Wembleyu

Borna Rupnik • srijeda, 03.03.2010.
Dan zamjena na Wembleyu
Foto: EPA

Brojne su nacionalne selekcije iskoristile srijedu za prijateljske utakmice. Safet Sušić uspješno je debitirao, a engleske su zamjene na Wembleyu spašavale stvar protiv Egipta...

Nasljednik Miroslava Blaževića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, premijeru je imao pred 10.000 gledatelja u Sarajevu, a s druge je strane terena stajala izabrana vrsta Gane. Sulley Muntari prvi se upisao u strijelce, ali su Vedad Ibišević i Miralem Pjanić preokrenuli rezultat na konačnih 2:1.

Italija i Kamerun odigrali su u Monte Carlu eksperimentalnih i beskrvnih 0:0, a Kinezi su život otežali Portugalcima, kojima su pobjedu donijeli Hugo Almeida u 35. i Liedson u 90. minuti.

Egipat vodio protiv Engleske

Engleska je na Wembleyu igrala s Egiptom, a afričke je prvake u vodstvo doveo Mohamed Zidan u 23. minuti susreta. No, Fabio Capello pogodio je sa zamjenama: Peter Crouch (dva puta, jednom iz zaleđa) i Shaun Wright-Phillips u drugom su dijelu utišali navijačke zvižduke s poluvremena te osigurali preokret i novu englesku pobjedu (3:1).

Nizozemci su na Amsterdam Areni dočekali najbolje nogometaše Sjedinjenih Američkih Država i zasluženo slavili zgodicima Dirka Kuijta iz kaznenog udarca i Klaas-Jana Huntelaara. Počasni pogodak za goste postigao je Carlos Bocanegra u samoj završnici, jedinom razdoblju u kojem su se uspjeli nositi s domaćinima.

Srbija je dobre igre nastavila pružati u Alžiru. Put do protivničke mreže pronašli su Marko Pantelić, Zdravko Kuzmanović i Zoran Tošić, dok su Alžirci propustili realizirati nekolicinu svojih prigoda. Urugvaj je bio gotovo jednako uvjerljiv u Švicarskoj: nakon gola Gökhana Inlera s bijele točke, Diego Forlan, Luis Suarez i Edison Cavani pogađaju za završnih 3:1.

Sudionici Svjetskog prvenstva, Honduras i Danska, poraženi su od sastava kojima to nije pošlo za rukom, Turske i Austrije, a Albanija našeg Josipa Kuže svladala je Sjevernu Irsku pogotkom Ermina Skele.

Prijateljske utakmice:
Bosna i Hercegovina - Gana 2:1
Alžir - Srbija 0:3
Mađarska - Rusija 1:1
Švicarska - Urugvaj 1:3
Austrija - Danska 2:1
Poljska - Bugarska 2:0
Italija - Kamerun 0:0
Nizozemska - SAD 2:1
Engleska - Egipat 3:1
Portugal - Kina 2:0
Škotska - Češka 1:0
Wales - Švedska 0:1
Slovenija - Katar 4:1
Južnoafrička Republika - Namibija 1:1
Turska - Honduras 2:0
Moldavija - Kazahstan 1:0
Luksemburg - Azerbajdžan 1:2
Albanija - Sjeverna Irska 1:0


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!