Zimski sportovi

Washington se vratio pobjedama

Matej Milanović • četvrtak, 04.03.2010.
Washington se vratio pobjedama

Capitalsi su, nakon što su pred Olimpijske igre izgubili tri uzastopna poraza, napokon došli do pobjede. Negativnu serije prekinuli su u gostima kod Buffala. Colorado je pak pobijedio kod Anaheima nakon zaostatka od dva gola i prekinuo domaću seriju od 11 domaćih pobjeda za redom.

Washington Capitalsi su prije Olimpijskih izgubili tri uzastopna susreta i u Buffalo su krenuli prekinuti seriju. Nakon prve trećine u kojoj nije bilo golova, Jason Chimera je doveo goste u vodstvo u 36. minuti igre. No, točno minutu kasnije Jochen Hecht je izjednačio.

Washington je ponovno poveo polovicom treće dionice kada je mrežu zatresao Mike Green. Nakon toga je Buffalo ozbiljno pritisnuo protivnike i Jose Theodore je najzaslužniji što su gosti zadržali prednost sve do gola Boyda Gordona u praznu mrežu u 60. minuti, za završnih 3:1. Capitalsi su dakle dobro iskoristili pauzu i vratili se pobjedama.

Prekinuta je još jedna serija, no ova je bila pozitivna. Naime, Anaheim je imao 11 uzastopnih pobjeda pred domaćom publikom. Sve do dolaska Colorada u goste. Stvari su čak i krenule dobro za Patke koje su povele u 17 minuti i povećale na 2:0 nakon pet minuta druge trećine.

Ipak, Colorado je već do kraja dionice izjednačio s dva gola u powerplayu, a još jednog igrača više iskoristio je Matt Duchene u 49. minuti za prvo gostujuće vodstvo. Minutu kasnije T. J. Galiardi je povisio na 4:2. Anaheim je do kraja dvoboja uspio smanjiti na 4:3, no završni pritisak nije urodio plodom.

Susret Floride i Philadelphije ponudio je 85 udaraca, 11 golova, no ne i posebno zanimljiv susret s rezultatske strane. Florida je dobila prvu trećionu s 2:0, a nakon što su gosti smanjili u drugoj dionici uslijedila je nevjerojatna 13. minuta. U njoj su postignuta čak tri gola u 36 sekundi nakon čega je Florida vodila 4:2. Pet minuta kasnije gosti su u mreži imali još dva gola i gubili 6:2.

Philadelphia je krajem druge dionice smanjila na tri razlike, a polovicom treće i na 6:4, no do kraja nisu ozbiljnije ugrozili pobjedu domaćih koji su u zadnjoj minuti na praznu mrežu zabili za 7:4. Samo je Floridin Michael Frolik zabio dva gola, a njegov suigrač David Booth je upisao čak četiri boda s jednim golom i tri asistencije.

Vancouver je kod Detroita dvaput poveo u prvoj trećini i na prvi odmor otišao s 2:1. Domaći su izjednačili već u drugoj minuti druge dionice, no do kraja te trećine Vancouver je zaredao četiri gola i pobjegao na 5:2. U posljednjih 20 minuta oba sastava su dodala još po jedan gol za završnih 6:3. Gostujući Ryan Kessler je zabio dva gola, a njegov suigrač Daniel Sedin je ostvario tri asistencije.

Poraz Detroita je bio prilika za Calgary da preuzme osmu poziciju u Zapadnoj konferenciji. No, pred svojom su publikom Flamesi glatko poraženi od Minnesote koja sada zaostaje samo tri boda za njima. Gosti su poveli krajem prve dionice, a golovima u 31. i 35. povisili su na 3:0 i praktički riješili utakmicu. Gol za konačnih 4:0 stigao je u posljednjoj dionici. Nicklas Backstrom je kod Minnesote skupio 29 obrana zaustavivši sve protivničke pokušaje.

Chicago je pak u potpunosti nadigrao Edmonton, iako se podosta namučio da riješi utakmicu. Naime, Chicago je skupio čak 47 udaraca na gol, dok je Edmonton imao svega 14 pokušaja na protivnička vrata. Bez obzira na to, nakon što su domaći poveli u 24. minuti Edmonton je uspio s dva gola u 50 sekundi preokrenuti na 2:1 u 37. minuti.

Ipak, Chicago je iskoristio potpunu premoć i izjednačio već do kraja dionice, da bi ponovno poveo nakon 20 sekundi treće trećine. Do kraja dvoboja su domaći zabili još dva gola i pobijedili s 5:2 Kod Chicaga su Duncan Keith i Patrick Kane utakmicu završili s dvije asistencije.

NHL, Rezultati 03.03.2010:
Anaheim - Colorado 3:4, Buffalo - Washington 1:3, Calgary - Minnesota 0:4, Chicago - Edmonton 5:2, Detroit - Vancouver 3:6, Florida - Philadelphia 7:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!