Zimski sportovi

Treći put i Bog pomaže

Martina Oštrić • četvrtak, 04.03.2010.
Treći put i Bog pomaže
Foto: Davor Sajko

Nakon vrhunske predstave u utorak u Grazu, gdje su preokrenuli rezultat te nakon 3:0 u produžetku zlatnim golom Brada Smytha došli do pobjede, hokejaši Medveščaka u šestoj će utakmici na domaćem terenu pokušati izboriti polufinale EBEL lige.

Nakon 0:2 u seriji, kad su Zagrepčane već svi otpisali, a u Grazu već počeli razmišljati o polufinalnom protivniku, Medveščak se digao i sa tri pobjede potpuno preokrenuo rezultat, te će u šestoj utakmici na domaćem terenu pokušati izboriti polufinale hokejske EBEL lige. Posebno impresivna bila je posljednja utakmica u Grazu, gdje su, praćeni velikim brojem hrvatskih navijača, nadoknadili manjak od tri gola te u produžecima odnijeli vrijednu pobjedu. Sada, pred podrškom prepunog Doma sportova, imaju šansu izboriti ulazak u drugi krug doigravanja.

Doug Bradley kaže kako u četvrtak po četvrti i posljednji put moraju poremetiti planove Grazu. "Svakako se moramo ranije probuditi. U Grazu smo vrlo brzo primili tri gola". Medveščaku je, po njegovim riječima, trebalo dugo da se prilagodi, dok je protivnik igrao kao oparen. "Imali smo dosta sreće što smo pobijedili u produžecima".

Bradley je objasnio kako je dobivanje četvrte utakmice uvijek najteže, ali zagrebačka se momčad dobro adaptirala. No, prisjetio se početaka kada i nije sve išlo kao podmazano. "U travnju smo počeli od nule, grebali se i skupljali "ostatke", a sada smo prerasli u vrlo kompetitivnu momčad u istoj takvoj ligi".

Osvrnuo se, dakako, i na navijače, koji su u velikom broju u Graz došli podržati svoje miljenike. "Dočekali bi nas lijepo i kad nismo pobjeđivali, no u utorak je bilo zadivljujuće. Bili su glasni. Podržavali su nas zastavama i trubama, a zna se kako je hokejašima igrati uz takvu podršku s tribina", oduševljen je Bradley najjačim zagrebačkim oružjem.

Trener Ted Sator još uvijek nije odlučio tko će čuvati mrežu. Odluka hoće li to biti Gašper Krošelj, koji je odlično branio protekle tri utakmice, ili Robert Kristan koji to vrhunski radi tijekom cijele sezone, past će u četvrtak. Uz Conrada Martina koji još uvijek odrađuje suspenziju, laganu ozljedu i nekoliko šavova iz prethodne utakmice vuče i Alan Letang. Ipak, po Bradleyevom komentaru "Mislite li da će igrača kao što je Letang pet šavova zaista udaljiti s utakmice?", da se naslutiti kako će kapetan ipak biti spreman za četvrtak.

Za razliku od Medveščaka, gdje su tri pobjede donijele optimizam, kod momčadi iz Graza nije sve tako ružičasto. Prvoplasirani nakon regularnog dijela nikad nisu izgubili tri utakmice za redom, a nervoza se polako uvukla i u njihove redove.

Kod gostujuće momčadi nekolicina igrača pokupila je minorne ozljede, no trener Bill Gilligan ipak smatra kako će svi igrači biti spremni za ogled u Zagrebu. "Moramo igrati svoju igru, i smiriti se kada stvari ne idu onako kako smo mi zamislili", kazao je Gilligan dodajući kako je sve to u glavama igrača, i o njima ovisi hoće li se slomiti pod pritiskom ili neće.

Smatra kako njegova momčad više nije favorit, a Medveščak će u Zagrebu htjeti "dovršiti posao" kako bi izbjegli sedmu utakmicu. Gosti će takvu situaciju Zagrepčana pokušati iskoristiti. "Znamo da moramo pobijediti, i ako uspijemo, sedmu utakmicu igramo kod kuće".

EBEL, četvrtfinale, šesta utakmica:
Medveščak Zagreb - Graz 99ers, 19:15 (3-2)

EBEL - doigravanje

četvrtfinale

LIWEST BW Linz3:2Villacher SV
Vienna Capitals2:3 *Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:1Medveščak
KAC1:3Red Bull Salzburg
Alba Volán2:3 *Vienna Capitals
Villacher SV4:3 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:6Graz 99ers
LIWEST BW Linz5:2Villacher SV
Vienna Capitals5:1Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:3 *Medveščak
KAC0:2Red Bull Salzburg
Alba Volán1:4Vienna Capitals
Villacher SV3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:0Graz 99ers
LIWEST BW Linz7:2Villacher SV
Graz 99ers3:4 *Medveščak
Red Bull Salzburg3:2KAC
Vienna Capitals6:5 *Alba Volán
Medveščak5:2Graz 99ers
KAC5:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg4:2KAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bbbroman04.03.2010. u 14:18
    ona scena od četvrtka kad Smith diže palicu u zrak nakon kaj je pogodio ne zaboravlja se samo tako...nadam se da će danas Medvjedi sve rješit laganini bez kompliciranja...
    bbbroman
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 10:53
    naprijed medveščak.... ZIG ZAG
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 10:11
    Samo da je tako svaki dan... ZIG ZAG
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2010. u 09:59
    Danas pišemo povijest!!! I nikom nije lepše neg je nam'...
    Obrisan korisnik