Nogomet

Favoriti unatoč ozljedama

Mario Plavčić • utorak, 09.03.2010.
Favoriti unatoč ozljedama
Foto: EPA

Kao i u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, Arsenal na Emiratesu dočekuje momčad Porta u velikim problemima s ozljedama. Unatoč brojnim izostancima, Wenger najavljuje napadačku igru i pobjedu koja bi osigurala prolaz u četvrtfinale najelitnijeg europskog natjecanja...

Porto na Emirates stiže s pogotkom prednosti, ali i s jednim u vlastitoj mreži koji pruža veliku nadu Wengeru i njegovoj momčadi da i s minimalnom pobjedom bez primljenog pogotka osigura iduću rundu natjecanja.

Arsenal ove sezone zaista nema sreće s ozljedama, a tako je i pred ovaj vrlo bitan susret za momčad iz Londona. U susretu protiv Burnleyja ozlijedio se kapetan momčadi Cesc Fabregas. Iako su britanski mediji najavljivali kockanje Wengera s Fabregasom, on je to nakon večernjeg treninga demantirao: "Ozljeda tetive je preozbiljna da bi se upuštali u rizik. Nažalost, Cesc neće biti u kombinacijama za susret, no njegov izostanak ne smije biti vidljiv." Fabregasa će zamijeniti francuski reprezentativac Samir Nasri.

Vezane vijesti

Gallas je propustio posljednje četiri utakmice, a neće konkurirati niti protiv Porta, Aaron Ramsey je izgubljen do kraja sezone nakon teškog loma noge protiv Stokea, a i dalje nema Van Persieja čiji se povratak predviđa u travnju. Do kraja sezone izgubljen je i Kieran Gibbs koji se ozlijedio još sredinom studenog u susretu protiv Standarda, a nema ni već pomalo zaboravljenog Johana Djouroua čiji se povratak očekuje za dva mjeseca.

Ohrabrujuća vijest za Topnike je povratak Sola Campbella u momčad koji je propustio susret protiv Burnleyja, no potpuno se oporavio pa će gotovo sigurno istrčati u prvih jedanaest. Upravo Campbell je bio jedan od ponajboljih pojedinaca iz prvog susreta u Portu.

Unatoč brojnim izostancima, u Londonu vjeruju u kvalitetu svoje momčadi i sigurni su u prolaz. Topnici se nadaju brzom pogotku koji bi ih oslobodio od grča i nervoze. Postići pogodak, a ne primiti formula je koja bi prolaz i osigurala, no da bi se to ostvarilo Wenger priželjkuje visoki postotak realizacije. Bit će teško probiti čvrsti obrambeni bedem Portugalaca, a ako realizacija ne bude na visokom nivou bit će još teže.

Iako u Londonu očekuju tvrdi bunker Porta, gosti pripremaju više strategija kako bi ostvarili zacrtani cilj - izboriti četvrtfinale. Najavljuju igru preko bokova i brzu kontru, a u slučaju da u ranoj fazi prime pogodak prijeći će na otvoreniju varijantu.

Gosti nemaju većih problema s izostancima: Nuno, Fucile, Rolando, Raul Meireles i Hulk oporavili su se od ozljeda i konkuriraju za susret, a najveća opasnost za domaćine bit će upravo posljednje spomenuti Hulk u kojeg gosti najviše uzdaju.

Bit će ovo sedmi međusobni susret ovih takmaca u posljednjih pet godina, a uspješniji je Arsenal koji je slavio u tri navrata i to sva tri puta kao domaćin. Porto je upisao dvije pobjede na domaćem terenu računajući i posljednji međusobni susret. Odigrali su i jedan remi (0:0), također u Portu 2007. godine. Hoće li se nastaviti pozitivan niz Topnika u Londonu ostaje za vidjeti.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratni susret, Emirates: Arsenal - Porto (1:2) 20:45h

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2010. u 09:35
    Porto je vrlo dobra momcad koja uvijek moze iznenaditi,Arsenal je favorit na Emiratesu ali se Porto ne smije podcijeniti..Bit ce gusto
    Obrisan korisnik