Nogomet

Grci u "nemogućoj" misiji

Mario Plavčić • srijeda, 17.03.2010.
Grci u "nemogućoj" misiji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka na Jacques Chaban-Delmas stadionu dočekuje Olympiakos. Prvi susret završio je slavljem Francuza rezultatom 0:1, no za potvrdu prolaza u iduću rundu natjecanja izabranici Laurenta Blanca morat će ponoviti izvrsno izdanje od prije tri tjedna protiv neugodnih Grka...

Nakon Lyona i drugi francuski predstavnik u Ligi prvaka Bordeaux ima realne izglede za proboj među osam najboljih. Na redu je uzvrat koji će odrediti putnika u četvrtfinale, no unatoč pobjedi u Grčkoj Laurent Blanc je svjestan da neće biti lako: "Grad je na nogama, svi očekuju proboj u četvrtfinale, no treba biti oprezan. Grci se neće lako predati i dolaze se nadigravati. Ipak, smatram da smo bolja momčad i nadam se prolazu."

Svjesni slabog izdanja u prvom susretu, Grci najavljuju bolju igru, a to tvrdi i trener Olympiakosa Božidar Bandović: "Na rasporedu je drugi dio okršaja. Francuzi su u određenoj prednosti, no mi ćemo pružiti svoj maksimum i imamo pravo nadati se prolazu dalje. U prvom susretu stvarali smo prigode, ali jednostavno nije išlo. Prigoda će i ovdje biti, ali realizacija mora biti bolja."

Poraz od Auxerrea i remi kod Monaca rezultati su koji su poljuljali samopouzdanje kod igrača Bordeauxa i upravo pobjeda protiv Olympiakosa donijela bi mir u svlačionicu. Olympiakos je proteklog vikenda odradio "generalnu probu" protiv PAS-a, no konačnih 2:2 uz dva autogola Papadopoulosa i Mellberga zabrinulo je Bandovića.

Za Bordeaux neće nastupiti Marc Planus zbog ozljede koljena. Kapetan momčadi Alou Diarra oporavio se od ozljede tetive i bit će na raspolaganju. Većih poteškoća s ozljedama imaju gostujući igrači - u kombinacijama za uzvratni susret nisu Diogo (problemi s tetivom), Dudu (ozljeda koljena) te Didier Domi (butni mišić). Kostas Mitroglou je početkom mjeseca slomio nos, ali njegov nastup nije pod upitnikom.

Svi statistički pokazatelji idu u korist "Žirondinaca" - Bordeaux je redovito prolazio u iduću rundu europskih natjecanja, ukoliko je slavio u prvom susretu. Blanc je igrajući za Manchester United u dva navrata igrao protiv Olympiakosa i oba puta je njegova momčad slavila - 3:0 i 4:0. Treći statistički podatak je da grčki predstavnici u Ligi prvaka nikada nisu nadoknadili domaći poraz iz prvog susreta. Hoće li "Legende" prekinuti tu neugodnu tradiciju - ostaje za vidjeti.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratni susret, Bordeaux, Jacques Chaban-Delmas: Bordeaux - Olympiakos (1:0) 20:45h

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • GoGo717.03.2010. u 18:33
    Ovo je sve osim nemoguća misija.
    GoGo7