Nogomet

Olić na Old Traffordu, Eduardo na Nou Campu

Marin Vuković • petak, 19.03.2010.
Olić na Old Traffordu, Eduardo na Nou Campu
Foto: EPA

U sjedištu Uefe u švicarskom Nyonu izvučeni su parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka. Najviše pozornosti privući će dvije reprize finala, onog iz 1999. godine između Bayerna i Manchester Uniteda te onog iz 2006. godine između Arsenala i branitelja naslova Barcelone.

Kao i obično u ždrijebu četvrtfinala najjačeg svjetskog nogometnog natjecanja, kuglice su se poigrale i spojile neke od najvećih svjetskih klubova. Već u četvrtfinalu vidjet ćemo dva fantastična dvoboja europskih velikana, dok Francuzi trljaju ruke jer će nakon dugo vremena sasvim sigurno imati predstavnika u polufinalu Lige prvaka.

U reprizi dramatičnog finala s Nou Campa iz 1999. godine münchenski Bayern odmjerit će snage s viceprvakom i vodećom momčadi engleskog Premiershipa Manchester Unitedom. Taj će nam dvoboj biti posebno zanimljiv i zbog mogućih nastupa dvojice hrvatskih reprezentativaca Ivice Olića i Danijela Pranjića.

Još jedan sjajan dvoboj i još jednu reprizu finala, ovaj put onog iz 2006. godine vidjet ćemo u srazu Arsenala i Barcelone, dviju momčadi koje gaje vrlo sličan pristup nogometu i igru s puno kombinatorike. Kako Arsenal često nazivaju engleskom Barcelonom, bit će ovo prilika da vidimo koja od dvije Barcelone je doista bolja, a nadamo se da će priliku za nastup u obje utakmice dobiti i Eduardo da Silva.

Nakon povratka Davida Beckhama na travnjak Old Trafforda u osmini finala, četvrtfinalni dvoboj između Arsenala i Barcelone donosi još jedan comeback koji će puniti naslovnice. Thierry Henry će po prvi put u dresu Barcelone zaigrati protiv svog bivšeg kluba.

Francuzi imaju razloga za zadovoljstvo jer će po prvi put nakon puno frustrirajućih sezona vidjeti svoj klub u polufinalu Lige prvaka. Lyon i Bordeaux sastat će se u četvrtfinalu, a za još jedno mjesto u polufinalu borit će se milanski Inter i moskovski CSKA.

Prve utakmice na rasporedu su 30. i 31. ožujka, a uzvrati 6. i 7. travnja.

Odmah po izvlačenju četvrtfinalnih parova, izvučeni su i parovi polufinala. Pobjednik sraza između Manchester Uniteda i Bayerna igrat će protiv pobjednika iz francuskog para Lyon - Bordeaux, dok će pobjednik iz ogleda Intera i CSKA igrati s pobjednikom četvrtfinala između Arsenala i Barcelone.

Polufinalne utakmice na rasporedu su 20. i 21. travnja te 27. i 28. travnja.

Ždrijeb četvrtfinala:
Lyon - Bordeaux
Bayern - Manchester United
Arsenal - Barcelona
Inter - CSKA Moskva

Ždrijeb polufinala:
Manchester United/Bayern - Lyon/Bordeaux
Inter/CSKA Moskva - Arsenal/Barcelona


Tijek ždrijeba:

12:11 - Ždrijeb samo što nije počeo, u ovom trenutku objašnjavaju nam pravila. Nema nositelja, nema ograničenja da klubovi iz iste države ne mogu igrati jedni protiv drugih. Dakle, moguć je par Manchester United - Arsenal ili Bordeaux - Lyon.

12:10 - Dok se UEFA razbacuje besmislicama, ja ću vam dijeliti korisne informacije, a ovaj put i točne, za razliku od malog nesporazuma na dionici Marseille - Lyon. Naime, utakmice četvrtfinala igrat će se 30. i 31. ožujka, a uzvrati 6. i 7. travnja. Kako ćemo danas saznati i tko će s kime igrati u polufinalu, reći ću vam da su prve polufinalne utakmice na rasporedu 20. i 21. travnja, a uzvrati 27. i 28. travnja. Kao Wikipedia sam, pun informacija.

12:05 - UEFA nam sada pokazuje scene iz prethodnih utakmica, dokazavši nam tako da imaju sposobnosti jednake onima milijuna ljudi koji slične uratke dijele preko YouTubea. Dajte nam ždrijeb!

12:03 - Moje vidovnjačke sposobnosti u potpunosti su me napustile jer ne znam u kojem svijetu Marseille igra u četvrtfinalu. Naravno, riječ je o Lyonu, barem sam pogodio državu. Isprike zbog pogreške koja je sad ispravljena. Inače, u Nyonu trenutno traje uvodni govor, to nas ne zanima.

12:00 - Napetost se može rezati nožem, svi u dvorani gledaju u trofej Lige prvaka i očekuju službeni početak, a to je upravo sad. Sretno Dinamu... u nekom drugom svijetu gdje igra u Ligi prvaka.

11:57 - Kako je ostalo još par minuta do početka ždrijeba, upregnut ću svoje vidovnjačke sposobnosti i prognozirati parove četvrtfinala. Isto to možete učiniti i vi u komentarima ispod teksta. Dakle, u četvrtfinalu će igrati: Manchester United - Inter, Barcelona - Bayern, Arsenal - CSKA Moskva i Bordeaux - Lyon. Trenutno nisam dovoljno koncentriran da vam kažem i tko će prve utakmice igrati kod kuće.

11:55 - Vrijeme je za bezočnu reklamu, pa ću vam reći da dresove i opremu čak pet od osam četvrtfinalista možete kupiti u novoj web trgovini Sportneta koja je upravo danas puštena u pogon. I ne samo to, nego kao poklon vama za desetu godišnjicu portala imate i popust od 10 posto. Dobro, Marine, kada ćeš prestati s dobrim vijestima, pitate se? Krenulo me danas, što ćete...

11:51 - Da, ostao sam dužan imena klubova u ždrijebu. Bit će to branitelj naslova Barcelona, pa zatim viceprvak iz prošle sezone Manchester United, a zatim slijede Bordeaux, Arsenal, Bayern, Inter, Lyon i CSKA Moskva.

11:47 - Sigurno se sad pitate kojih osam klubova. Odgovorit ću vam na to pitanje, a ako se pitate tko sam ja, reći ću vam da je moje ime Marin Vuković i bit ću s vama i tijekom ždrijeba Lige prvaka, a kasnije i tijekom ždrijeba Europske lige. Ima li boljeg načina za provesti rano poslijepodne? Odgovorit ću vam i na to pitanje - nema.

11:45 - Dobar dan, dragi prijatelji Sportneta i europskog nogometa u cjelini, vrijeme je za ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka, natjecanja o kojem maštaju maksimirski modri i splitski bili. S početkom u 12 sati u švicarskom Nyonu, gradiću za kojeg nikad ne biste ni čuli da se, eto, u njemu ne nalazi sjedište Uefe, momci iz krovnog europskog nogometnog saverza promiješat će kuglice s imenima osam klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2010. u 13:59
    Uf sto mi srago sto ce barsa da spusti onog vengera na zemlju...
    Obrisan korisnik
  • danchy19.03.2010. u 12:58
    opet je united imao sreće u ždrijebu... oni su već u finalu. a ovdje će bit zanimljivo vidjet tko će proć jedini je cska bez šansi
    danchy
  • Obrisan korisnik19.03.2010. u 12:32
    barca prolazi glatko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2010. u 12:17
    konačno ćemo vidjeti je li ola bolji od rooneya :P
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2010. u 12:13
    utakmice četvrtfinala igrat će se 30. i 31. ožujka, a uzvrati 6. i 7. ožujka :D
    Obrisan korisnik