Nogomet

Cris: "Vidjeli smo u Madridu da možemo"

Borna Rupnik • petak, 19.03.2010.
Cris: "Vidjeli smo u Madridu da možemo"
Foto: EPA

Francusko četvrtfinale Lige prvaka nije u potpunosti zadovoljilo ni Lyon ni Bordeaux, ali i jedni i drugi se slažu da je velika stvar za francuski nogomet što će imati predstavnika u polufinalu...

Osim što su konkurenti u neizvjesnoj bitki za naslov prvaka Francuske, Lyon i Bordeaux našli su se jedni drugima na europskom putu. Ždrijeb Lige prvaka odlučio je da će međusobni francuski obračun dati jednog polufinalista elitnog klupskog natjecanja, koji će se potom suprotstaviti boljem iz ogleda Bayerna i Manchester Uniteda.

"Mogli smo dobiti bilo koju od sedam momčadi, to je nogomet. Ipak, netko će iz naše zemlje završiti u polufinalu, a to pokazuje snagu našeg prvenstva", prokomentirao je poslije ždrijeba Lyonov branič Cris.

Jean-Louis Triaud, predsjednik Bordeauxa: "Malo sam razočaran. Razgovarali smo unutar kluba o ovoj mogućnosti. Ali moramo prihvatiti rasplet i nadam se izvrsnim utakmicama, ukoliko obje momčadi pokažu svoj puni potencijal, na radost svih ljubitelja nogometa u Francuskoj i diljem svijeta. A francuski nogomet može slaviti jer će imati polufinalista Lige prvaka".

"Naravno, naše će utakmice u Ligi prvaka biti drukčije od onih prvenstvenih, ali Bordeaux gaji stil sličan našemu i jako mu dobro ide u Europi", nastavio je Brazilac.

Lyon ponovno prvu utakmicu igra kod kuće, kao i protiv Real Madrida, a Cris vjeruje da mogu ponoviti i ukupan rezultat, prenose službene Lyonove stranice: "To znači da opet na Gerlandu moramo ostvariti dobar rezultat, a potom ćemo na temelju stečenog iskustva pokušati proći u polufinale. Vidjeli smo u Madridu da to možemo".

"Igrat ćemo protiv Bordeauxa tri puta u 20 dana i nema favorita. Šanse su 50-50, premda mi imamo više prilika za odmor jer Bordeaux igra i finale Liga kupa. Međutim, u takvim se utakmicama brzo zaboravi na umor", kaže Cris.

Izdvojio je i jedno ime na koje će u Lyonu obratiti posebnu pažnju: "Marouane Chamakh je sjajan igrač, napadač koji odlično reagira u izvravnim duelima. Radujem se susretu s njime".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!